h

De vrijwilliger... Deel 1: Gregoire Ramakers

20 augustus 2007

De vrijwilliger... Deel 1: Gregoire Ramakers

Gregoire RamakersIn de rubriek ‘de vrijwilliger’ worden vrijwilligers binnen de Groningse SP onder de aandacht gebracht. Zonder actieve leden geen partij. De SP is niets zonder mensen die zich in hun vrije tijd inzetten om Nederland en in het bijzonder Groningen socialer te maken. In deze rubriek is het woord aan hen... Deze keer is het de beurt aan Gregoire Ramakers die zich inzet voor de Hulpdienst van de SP

Vertel eens iets over jezelf...

Ik ben IT-er, het is mijn vak om software te testen. Wat mijn hobbies betreft: ik lees en schrijf graag, sport regelmatig en ga graag naar film en theatervoorstellingen. Ook fotograferen is een hobby, maar daar besteed ik veel te weinig tijd aan.

Waarom ben je lid geworden van de SP?

Ongeveer 10 jaar geleden werd ik lid, Nederland veranderde in die tijd op een manier waar ik mij niet in kon vinden. De SP kende ik in eerste instantie vooral door hun lokale activiteiten, dat vond ik heel bijzonder en positief, dus wilde ik dat graag steunen door lid te zijn.

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

In augustus 2006 heb ik mij als vrijwilliger aangemeld bij de afdeling. De directe aanleiding was dat ik steeds meer kwaadheid en onmacht voelde bij de ontwikkelingen in ons land, waarbij met name de neo-liberalisering mij tegenstond en staat. Om iets aan dat gevoel van onmacht te doen, besefte ik dat ik het beste zelf een bijdrage zou kunnen leveren. Zo ben ik als vrijwilliger bij de hulpdienst terecht gekomen, waarvoor ik nu dus een jaar, met veel plezier, actief ben. Daarnaast maak ik sinds dit voorjaar deel uit van het afdelingsbestuur.

Wat vind je leuk aan het werk voor de SP?

Door mijn werk voor de SP kan ik zelf een beetje bijdragen aan een betere samenleving. Het werk bij de hulpdienst geeft mij de mogelijkheid om op een hele praktische manier mensen te kunnen helpen. Daarnaast kan ik binnen de afdeling meedenken en een bijdrage leveren aan de verschillende acties die door de SP worden gevoerd.

Vacaturebank
'De Vrijwilliger'

U bent hier