h

Zondag 7 oktober politiek café ZoutZuur

19 september 2007

Zondag 7 oktober politiek café ZoutZuur

Zondag 7 oktober om 15.00 uur zal in Simplon de 5e editie van het politiek café ZoutZuur plaatsvinden. Te gast zijn Esther Ouwehand (Tweede Kamerlid Partij van de Dieren), Mei Li Vos (Tweede Kamerlid PvdA) en Paul Ulenbelt (Tweede Kamerlid SP). De muziek wordt verzorgd door Thomas Mook. De presentatie ligt in handen van kandidaat Partijvoorzitter PvdA: Tjeerd van Dekken.

Paul Ulenbelt

Partij van de Dieren over dierendag

Met Tweede Kamerlid voor de Partij van de Dieren Esther Ouwehand gaan we het hebben over dierendag en het dierenwelzijn in Nederland. Esther OuwehandOuwehand had een belangrijk aandeel in het opstellen van het verkiezingsprogramma van de Partij van de Dieren. Zij vindt het heel belangrijk “dat dierenwelzijn hoger op de agenda komt in de Kamer. Afschaffing van de bio-industrie is een van de belangrijkste punten voor de komende jaren. Er moet op een andere manier met dieren worden omgegaan in onze samenleving, zodat mensen goed en eerlijk voedsel kunnen kopen.”

Paul Ulenbelt

Mei Li Vos versus Paul Ulenbelt

PvdA-kamerlid Mei Li Vos gaat in debat met SP-kamerlid Paul Ulenbelt over het flexibiliseren van de arbeidsmarkt. Mei Li Vos wil een dynamische en goed lopende arbeidsmarkt waarin iedereen zich zeker kan voelen. Mei Li Vos Nu dragen sommige groepen volgens haar meer risico’s dan andere. "Mensen moeten de baan kunnen krijgen die ze willen hebben. Dat betekent dat we heel hard gaan werken om discriminatie op de arbeidsmarkt te laten verdwijnen” aldus Mei Li Vos. Ulenbelt is van mening dat een verdere flexibilisering van de arbeidsmarkt geen zaak is: "Ik pleit voor een ontslagverbod voor iemand die goed functioneert, en waarvan de functie niet is vervallen."

Thomas Mook

Voor de muzikale afwisseling zorgt de in Groningen geboren zanger Thomas Mook. Hij debuteerde in 2000. Het politiek café ZoutZuur vindt één keer in de twee maanden plaats op de eerste zondag van die maand en wordt georganiseerd door de SP afdeling Groningen. Het is een gezellige middag met discussie, muziek, cabaret en columnisten die voor iedereen toegankelijk is. Iedereen is welkom op zondag 7 oktober om 15.00 uur in Simplon, Boterdiep 69.

www.cafézoutzuur.nl
Thomas Mook

U bent hier