h

donderdag 22 mei: Jaarvergadering

12 mei 2008

donderdag 22 mei: Jaarvergadering

Op donderdag 22 mei zijn alle leden van de SP-afdeling Groningen van harte uitgenodigd op de jaarvergadering. We kiezen dan een nieuw afdelingsbestuur en we kijken terug op 2007 en stellen het jaarplan voor dit jaar vast

Het afdelingsbestuur legt op de jaarvergadering verantwoording af, aan u als lid van de SP, over het afgelopen jaar. Dat doen we aan de hand van de bespreking van het jaarverslag. Ook bespreken we het jaarplan dat als richtsnoer voor dit jaar zal gelden. Daarnaast verkiezen we een nieuw bestuur.

De ledenvergadering vind plaats in het Treslinghuis, Klaprooslaan 120. De zaal gaat om 19.30 uur open, we beginnen om 20.00 uur.

Kandidaten door aftredend bestuur voorgedragen:
Edwin AtemaEdwin Atema (nieuw)

Edwin Atema is 10 jaar internationaal vrachtwagenchauffeur geweest, hij is getrouwd en is 7 weken gelden vader geworden van een zoon. Hij werkt nu bij FNV Bondgenoten en is daarvoor altijd kaderlid geweest. Atema volgt een deeltijd rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij kan mensen laagdrempelig benaderen.


Sandra BeckermanSandra Beckerman (herkiesbaar)

Sandra Beckerman is 25 jaar en is archeoloog van beroep. Ze werkt als specialist bij een klein archeologisch bedrijfje. Ook zit ze namens de SP in provinciale staten. Het komende jaar wil zij als voorzitter helpen om alles wat de SP doet te ondersteunen en te versterken. Door de strijdbaarheid van de SP besloot ze lid te worden. De wethouders, ROOD, de Hulpdienst, de gastvrouwen en heren, de folderaars en andere SP’ers laten elke dag zien dat Groningen en de wereld socialer kan en moet. Niet door erover te praten maar door te doen! Daar wil ik graag bij helpen.


Wolter BuikemaWolter Buikema (herkiesbaar)

Wolter Buikema is de oudste zoon uit een arm landarbeidersgezin. 'Doorleren' was het sleutelwoord; hij werd werktuigbouwkundig ingenieur. Ooit weigerde Buikema de straaljagerbelasting. Later werden administraties en belastingen zijn hobby, nu is het zijn werk en bedrijf. Hij werd opnieuw lid van de SP toen Irak werd gebombardeerd en ben sinds 2003 penningmeester van de afdeling. Buikema wil heeft als doel om enerzijds de financiële slagkracht en anderzijds het inzicht in de financiën van de afdeling te verbeteren.


Jimmy DijkJimmy Dijk (herkiesbaar)

Jimmy Dijk is een 22 jarige Sociologie student. Voordat hij bestuurslid werd, is hij anderhalf jaar actief geweest binnen ROOD, jong in de SP. Hierna is hij twee jaar in het bestuur bezig geweest met onder andere het bond- en bedrijvenwerk. Afgelopen jaar heeft hij zich in het dagelijks bestuur onder andere bezig gehouden met het verspreiden van de Solidair-krant en de NU-krant en heeft hij de wijkenquête in de Oosterparkwijk georganiseerd.


Eelco EikenaarEelco Eikenaar (herkiesbaar)

Eelco Eikenaar is 29 en woont in de stad en is sinds 2002 lid van de SP. Hij is twee jaar raadslid en werkt in een winkel. Eikenaar was eerder actief voor ROOD, jong en de SP en zit al jaren in het afdelingsbestuur. Hij beheert de website van de afdeling, dat wil hij in de komende bestuursperiode weer doen. Daarnaast zit hij namens de fractie in het dagelijks bestuur In de gemeenteraad zit hij in de commissie Ruimte en Wonen.


Simone van der Heijden (nieuw)

Simone van der Heijden is 27 jaar oud en historica. Zij is vorig jaar afgestudeerd en heeft haar scriptie geschreven over de profilering van de SP in de afgelopen veertig jaar. Zij is nu een aantal jaren actief binnen de SP en ROOD en heeft zich de laatste tijd onder andere bezig gehouden met de Huisjesmelker van het jaar-verkiezing in Groningen, acties tegen de oorlog tegen Afghanistan en de solidariteitacties voor de stakende postbodes en buschauffeurs. Zij wil dit in het afdelingsbestuur, maar ook zeker op straat, graag blijven doen. We hebben een wereld te winnen!


Niels JongeriusNiels Jongerius (herkiesbaar)

Niels Jongerius is 23 jaar oud en is vijfdejaars student Internationale Betrekkingen aan de RuG. Niels is creatief en actiegericht en heeft veel ervaring met verschillende acties. In het bestuur van ROOD landelijk is hij onder andere verantwoordelijk geweest voor de 'huisjesmelker van het jaar verkiezing' en verscheidene scholingsactiviteiten. Na twee jaar landelijk bestuur heeft Niels zich het afgelopen jaar onder andere bezig gehouden met de themaavonden. Ook het komend jaar wil Niels zich inzetten om de SP met gedurfde en goede acties en activiteiten een betere wereld dichter bij te brengen.


Joosje de LangJoosje de Lang (herkiesbaar)

Joosje de Lang is 24 jaar en studeert sociologie. Ze is al een aantal jaar actief voor ROOD en nu samen met Leon contactpersoon. In het bestuur zorgt ze ervoor dat ROOD onderdeel is van de afdeling en houdt zich bezig met de thema-avonden en Beijum.





Gregoire RamakersGregoire Ramakers (herkiesbaar)

Gregoire Ramakers is 38 jaar en werkzaam in de ICT. Sinds 2 jaar is hij actief binnen de SP. Een jaar geleden is hij in het afdelingsbestuur gekozen, waar hij zich vooral heeft bezig gehouden met de Hulpdienst. Daar zou graag mee verder willen gaan om er aan bij te dragen dat de Hulpdienst nog beter mensen kan helpen en problemen in de samenleving kan signaleren.


Rinus SangersRinus Sangers (nieuw)

Rinus Sangers is 58 jaar en woont in Wierumerschouw, een buurtschap halverwege Groningen - Garnwerd. Hij werkt freelance en houd zich vooral bezig met bestuurs- en advieswerkzaamheden op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Daarnaast maak ik deel uit van de SP-fractie in de Provinciale Staten van Groningen en ben daar lid van de commissie Welzijn, Cultuur en Sociaal beleid en de commissie Bestuur en Financiën. Als lid van het afdelingsbestuur wil Sangers graag zijn bestuurlijke en politieke ervaring inzetten en meewerken aan het versterken van de continuïteit en de verdere ontwikkeling van de afdeling.


Jasper SchaafJasper Schaaf (herkiesbaar)

Jasper Schaaf is fractievoorzitter van de raadsfractie in de stad. Jarenlang heeft hij gewerkt in het onderwijs en was tevens kaderlid van de vakbond AOb. Voor Schaaf lid werd van de SP was hij lid van diverse partijen zoals de CPN. Ook was hij actief in wijken en in sociale acties. In de raad zit hij in de commissies Ruimte en Wonen, en in Onderwijs en Welzijn. Laatste belangrijke punt in de raad dat Schaaf heb verdedigd: Natuur en Duurzaamheidseducatie. Er komt een Duurzaamheidscentrum en een uitgewerkt educatief programma voor jong en oud om bij te dragen Groningen tot duurzame stad te maken.


Peter VerschurenPeter Verschuren (herkiesbaar)

Peter Verschuren is een oud-gediende van de afdeling en een van onze wethouders. Hij stelt zich kandidaat als bestuurslid omdat hij denkt met zijn ervaring een zinvolle bijdrage aan het bestuur te kunnen leveren.






Willemijn WilgenhofWillemijn Wilgenhof (herkiesbaar)

Willemijn Wilgenhof studeert Godsdienstwetenschap en Talen en Culturen van het Midden-Oosten aan de RuG. Nog maar net lid van de SP begon ze vorig jaar in het afdelingsbestuur. Hierin heeft ze met veel plezier de ledenadministratie en de zorg voor de Tribunes op zich genomen. Ook aankomend jaar wil ze zich door middel van het bestuur inzetten voor de afdeling. Maar dan wel meer buiten de deur! Samen met anderen werken aan een mooier Groningen is haar doel voor aankomend jaar.


Harry de WolfHarry de Wolf (herkiesbaar)

Harry de Wolf is 43 jaar en heeft twee kinderen. Lotte van 9 en Steffan van 18.
Op dit moment is hij werkzaam bij het IZA, zorgverzekeraar voor ambtenaren. De laatste 2 jaar heeft hij zich binnen het afdelingsbestuur beziggehouden met het geven en organiseren van scholingen, en heb geholpen bij het belastingspreekuur. De wolf is wijkverantwoordelijk voor de wijk Lewenborg, en houd zich bezig met de ontwikkeling van het pand. Hij hoopt deze dingen te kunnen voortzetten, of waar mogelijk, verbeteren en zal uiteraard aanwezig zijn bij meerdere acties.

Niet voorgedragen door aftredend bestuur :
Alfred WamsAlfred Wams (nieuw)















De huidige afdelingsvoorzitter, Manja Smits, is onlangs benoemd als Kamerlid en niet herkiesbaar. Het aftredend bestuur draagt Sandra Beckerman, de huidige organisatiesecretaris voor als nieuwe voorzitter. Jimmy Dijk wordt voorgedragen als nieuwe organisatiesecretaris. Alfred Wams stelt zich ook kandidaat als afdelingsvoorzitter en als organisatiesecretaris.

De ledenvergadering vind plaats in het Treslinghuis, Klaprooslaan 120. De zaal gaat om 19.30 uur open, we beginnen om 20.00 uur.

jaarverslag
jaarplan
Agenda

U bent hier