h

Honderden stakende buschauffeurs bij rechtbank

10 juni 2008

Honderden stakende buschauffeurs bij rechtbank

Vandaag verzamelden honderden stakende buschauffeurs zich bij de rechtbank. Daar diende een kort geding tegen de staking dat onder andere door de Provincie Groningen was aangespannen. De SP was aanwezig om de chauffeurs in hun acties te ondersteunen.


Vele honderden actievoerende buschauffeurs bij de Groningse rechtbank

De honderden buschauffeurs kwamen in grote getallen uit het hele land om te laten horen dat zij een fatsoenlijk loon willen. Wekenlange publieksvriendelijke stakingen hebben er niet voor gezorgd dat de werkgever een redelijk bod heeft gedaan. De chauffeurs zijn dan ook met pijn in het hart overgegaan naar een algehele staking. Die is nu door de rechter verboden. Alleen buiten de spits mag er nog gestaakt worden. Als er na 12 augustus nog geen overeenkomst is dan mogen de chauffeurs weer overgaan tot een algehele staking.


SP-statenlid Sandra Beckerman in gesprek met één van de staken buschauffeurs

Klaas de Vries – onder meer oud-minister van Sociale Zaken voor de PvdA – concludeerde eerder deze week na gesprekken met busbedrijven en vakbonden dat de stakingen in het busvervoer het gevolg zijn van de marktwerking en dat de belangrijkste stap op weg naar een oplossing het ingrijpen van de overheid is. SP-kamerlid Emile Roemer heeft daarom een spoeddebat aangevraagd. De afgelopen weken heeft Roemer staatssecretaris Huizinga meerdere malen gevraagd om in te grijpen in het CAO-conflict, maar tot nu toe weigerde ze dit.

“Dit zijn de topbestuurders”
Dossier openbaar vervoer

U bent hier