h

Nieuwe pc’s met Internet voor minimagezinnen

30 september 2008

Nieuwe pc’s met Internet voor minimagezinnen

SP-wethouder Peter Verschuren komt met het plan om Groningse ouders met kinderen op het voortgezet onderwijs van een computer te voorzien. Tegen een kleine eigen bijdrage kunnen zij een computer met Internetaansluiting krijgen van de gemeente. Dat is de kern van een voorstel dat het college van B en W aan de gemeenteraad heeft gepresenteerd.

"Een goede computer is onmisbaar in het voortgezet onderwijs, en het college accepteert het niet dat er een digitale kloof ontstaat doordat een deel van ouders geen pc met Internet kan betalen”, licht wethouder Verschuren toe. “We willen daar resoluut mee afrekenen, en kiezen daarom voor nieuwe, moderne pc’s, inclusief Internet en servicecontract.”

De regeling houdt in dat ouders kunnen kiezen voor een pc met printer en Internetabonnement waarvoor ze een eigen bijdrage van 10 euro per maand betalen, of voor een vergoeding van de internetkosten van 20 euro per maand als ze al een goede computer hebben. Verschuren: “De keuze is aan de ouders. We gaan niet thuis kijken of er al een computer staat en of die nog goed genoeg is.” De PC wordt verstrekt via een laesecontract gedurende vier jaar. Daarna kan men hem voor een klein bedrag overnemen. Ook de internetkosten worden gedurende vier jaar vergoed.

De regeling gaat gelden voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen die nu het voortgezet onderwijs bezoeken, én voor kinderen die in de eerstvolgende drie schooljaren de overstap maken van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

Dossier Werk en Inkomen

U bent hier