h

ROOD demonstreert tijdens opening academisch jaar

2 september 2008

ROOD demonstreert tijdens opening academisch jaar

Tijdens de opening van het academisch jaar demonstreerde ROOD tegen de onderwijsplannen van minister Plasterk. Met een spandoek met de tekst: ‘Studeren alleen voor de elite?!’ stond ROOD tussen de honderden studenten die proostten op de opening van een nieuw studiejaar.

ROOD reageert met het protest op plannen die minister Plasterk heeft om zijn begroting sluitend te krijgen. Het is zeker dat het collegegeld met 220 euro wordt verhoogd. Welke andere verslechteringen worden doorgevoerd is nog niet duidelijk. Eerder dit jaar werden er verscheidene ‘proefballonnetjes’ opgelaten in de media: de studiefinanciering zou omgezet moeten worden in een lening en studenten moesten de master zelf gaan betalen.

Volgens ROOD komt de toegankelijkheid van het hoger onderwijs in het geding als deze plannetjes worden uitgevoerd. ROOD-woordvoerder Daan Brandenbarg: “Als de plannen van Plasterk worden doorgevoerd is het hek van de dam. Straks ligt het aan de dikte van je portemonnee of je kunt gaan studeren of niet. Als het kabinet de veelbesproken kenniseconomie wil realiseren zal het eens flink in onderwijs moeten investeren en de rekening niet bij studenten neerleggen”.

ROOD Groningen
Moeten we iets aan pakken? laat het weten!

U bent hier