h

ROOD en Gsb reiken prijs Huisjesmelker van het Jaar uit

28 november 2008

ROOD en Gsb reiken prijs Huisjesmelker van het Jaar uit

Vandaag hebben de SP-jongeren van ROOD en de Groninger Studentenbond (GSb) de prijs voor Huisjesmelker van het Jaar uitgereikt aan E. Koenz. De heer Koenz is berucht wegens zijn wanpraktijken met de verhuur van woonschepen. Naast de gebruikelijke klachten over slechte contracten en slecht onderhoud klaagden een aantal bewoners ook over bedreiging en zinkende schepen. Dit alles maakte de heer Koenz tot de onbetwiste winnaar van de oneervolle trofee.

ROOD en de GSb probeerden de prijs te overhandigen maar de winnaar was niet bereikbaar voor een afspraak en bleek niet thuis. Daarom is ‘de gouden reddingsboei’ op de deur van zijn woning achtergelaten. “Het is tekenend dat een huisbaas die bekend staat om slecht contact niet bereikbaar was. We zullen hem in de toekomst op zijn verantwoordelijkheid blijven wijzen”, aldus ROOD-woordvoerder Daan Brandenbarg.

De klachten van de huurders van Koenz bestonden uit hoge huren, slecht onderhoud, langzaam zinkende schepen, borg die niet terugbetaald word en brandgevaarlijke situaties. Daan Brandenbarg: “We kregen zelfs van een aantal huurders te horen dat hun boot ineens weg was bij thuiskomst, meneer Koenz was even vergeten te melden dat deze voor onderhoud naar een andere locatie was gesleept, deze man is een duidelijke profiteur van de woningnood en verdient zeker de oneervolle titel ‘Huisjesmelker van het Jaar’”.

Tijdens de verkiezingen bleek dat het dit jaar goed raak was. Ruim 100 nominaties zijn door ROOD en de GSb verzameld, een zeer grote stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Dit is volgens ROOD een teken dat de woningnood onder studenten verre van opgelost is. Daarom is dit jaar voor het eerst een top 3 van slechtste huisbazen gemaakt. Op de tweede plaats eindigde dit jaar de International Housing Office, een vreemde eend in de bijt. GSb-bestuurslid Wiebe-Geert de Groot: “Het kan echt niet dat een organisatie die afhankelijke studenten moet huisvesten er op zoveel fronten een potje van maakt. De Housing Office wordt voor een deel betaald door de Hanzehoogeschool en de RUG en wat de GSb betreft wordt er in de universiteitsraad niet ingestemd met de begroting als er geen oplossing voor de problemen komt”. Op nummer drie eindigde dit jaar Bernard Vroom, een klassiek voorbeeld van een huisjesmelker die het laat afweten op onderhoud en te hoge huren vraagt.

 

Bekijk de reportage op OogTV
ROOD Groningen
ROOD en LSVb reiken prijs voor Huisjesmelker van het Jaar uit aan RotsVast
Dossier Wonen

 

U bent hier