h

College helpt gedupeerden fout ouderkorting

23 februari 2009

College helpt gedupeerden fout ouderkorting

De sociale dienst van de gemeente Groningen gaat alleenstaande ouders helpen, die ten onrechte door de belastingdienst gekort worden dat zegt burgemeester Jacques Wallage in Dagblad van het Noorden. Dit doet hij in reactie op vragen die SP-raadslid Agnes Schlebusch eerder stelde.



Agnes Schlebusch: "De Sociale Dienst moet het probleem voor eenoudergezinnen in de bijstand zo snel mogelijk oplossen."

Den Haag heeft flink gekort op de alleenstaande ouderkorting. Maar tot overmaat van ramp heeft de belastingdienst een te hoge korting ingevoerd, waardoor een alleenstaande ouder vanaf januari 70 euro per maand minder krijgt in plaats van 50 euro minder. De belastingdienst wil dit ‘foutje’ van 20 euro pas in juli repareren. Te laat vindt Agnes Schlebusch: "De Sociale Dienst moet het probleem voor eenoudergezinnen in de bijstand zo snel mogelijk oplossen."

Dat is Wallage met haar eens: de medewerkers van de sociale dienst, stelt hij in het Dagblad, hebben de opdracht gekregen om de ouders te helpen bij het claimen van het geld dat ze nog te goed hebben. Ze krijgen van de consulenten van de dienst het advies om zich bij de belastingdienst te melden met het verzoek de ontbrekende centen zo snel mogelijk op hun rekening te storten.

Fout met alleenstaande ouderkorting nu herstellen
Dossier Werk en Inkomen
Dossier van Schlebusch

U bent hier