h

Zevende Huisjesmelker van het Jaar-verkiezing van start

8 december 2009

Zevende Huisjesmelker van het Jaar-verkiezing van start

Vandaag hebben ROOD Groningen en de Groninger Studentenbond (GSb) de jacht op huisjesmelkers weer geopend. Met een metersgrote “Wall of Shame” waarop de 6 vorige winnaars staan afgebeeld werd de verkiezing op het Broerplein afgetrapt. Studenten kunnen hun slechte huisbaas de komende maand weer nomineren voor de oneervolle titel “Huisjesmelker van het Jaar”. De Huisjesmelker van het jaar verkiezing wordt dit jaar voor de zevende keer in Groningen georganiseerd.

ROOD-woordvoerder Daan Brandenbarg: "Schandalig hoge huren, slecht onderhoud plegen of belachelijke bemiddelingskosten vragen. Wij willen met de huisjesmelkerverkiezing deze misstanden op de kaart zetten en aanpakken. De komende tijd zullen we in de hele stad te vinden zijn om jongeren hun slechte huisbaas te laten nomineren."

Studenten kunnen al enige tijd online hun huisbaas nomineren via huisjesmelkervanhetjaar.nl. "We krijgen al flink wat klachten binnen, dit geeft maar weer eens aan dat er nog steeds misbruik gemaakt wordt van de woningnood. Bovendien komen er ook bekende namen in voor, we zullen ons er keihard voor inzetten om een einde te maken aan deze schandalige praktijken!" aldus Brandenbarg.

 

huisjesmelkervanhetjaar.nl
Website ROOD Groningen
Dossier Wonen

 

U bent hier