h

Daken steeds groener dankzij SP

28 januari 2010

Daken steeds groener dankzij SP

De subsidieregeling voor groene daken voor particulieren wordt wegens succes verder uitgebreid naar bedrijven en woningbouwcoorporaties. Deze regeling kwam er in 2007 door een initiatiefvoorstel van de SP. Inmiddels is er 22.500 m2 groene daken in de stad en verscheidene projecten staan nog in de wacht. Groningen was de destijds de eerste gemeente in Nederland waar een subsidie werd verleend op de aanleg van groene daken. Diverse gemeenten hebben dit voorbeeld gevolgd.


Tanja Kiriënko is hier blij mee en ook stiekem wel trots.

Groene daken, variërend van vetplanten tot de weelderigste daktuinen zijn een belangrijke stap in de duurzaamheid binnen steden. Zij filteren fijnstof uit de lucht, zorgen voor een natuurlijke isolatie van het gebouw, vangen regenwater op na heftige regenbuien en zorgen voor meer ruimte voor flora en fauna in een stedelijke omgeving.

Initiatiefneemster SP-raadslid Tanja Kiriënko is hier blij mee: 'En ook stiekem wel trots. Het was destijds voor het eerst in Nederland. Toen heb ik in mijn woordvoering ook vermeld dat voor een concrete merkbaar effect de subsidie breder beschikbaar moet komen: bijvoorbeeld ook voor al die industrieterreinen en corporatieflats. Groningen wordt een stuk groener vanuit de lucht bekeken, of in moderne termen, vanuit Google earth.'

Dossier Milieu
Dossier van Tanja Kirienko

U bent hier