h

‘De Diepenring is geen snelweg’

4 februari 2010

‘De Diepenring is geen snelweg’

SP is blij met de visie op de Diepenring die het College afgelopen raadsvergadering presenteerde. Daarin krijgt de Diepenring een grondige opknapbeurt, te beginnen aan de Noorderhaven. Michel Marion: ‘Heel veel gemeenten in Nederland zijn jaloers op dit prachtige stuk historie en met de uitvoering van deze visie wordt het nog mooier.’

In zijn woordvoering nam Marion stelling tegen het VVD die de Diepenring als ringweg ziet. “De diepenring is geen snelweg en ook geen ringweg in de stad. Mensen die snel van de ene kant van de stad naar de andere willen, moeten naar de ringweg rijden en om de stad heen rijden.” Natuurlijk moet de diepenring wel voor omwonenden, bedrijven en winkelend publiek bereikbaar blijven. Om dit te faciliteren zijn of worden een aantal parkeergarages gebouwd en zijn er zijn plannen om het openbaar vervoer aan te passen.

In zijn woordvoering besteedde Marion extra aandacht aan het verdwijnen van parkeerplekken aan de Diepenring. “Het dilemma is of je de ruimte aanpast aan de parkeerbehoefte, of de parkeerbehoefte aanpast aan de beschikbare ruimte. Voor mijn fractie is het duidelijk: kiezen voor wonen in een historisch gekenmerkte binnenstad is kiezen voor de beperking die de beschikbare ruimte geeft. En parkeren voor de deur ligt in de binnenstad minder voor de hand dan in een buitenwijk. Wat je er voor terugkrijgt is kwaliteit van leven in een fantastische omgeving die het wat verder lopen naar je geparkeerde auto dubbel en dwars compenseert.” Extra faciliteiten moeten er natuurlijk wel komen voor minder validen, dienstverleners en leveranciers vindt de SP. En voor de buurtbewoners moeten er buurstallingen bij komen.

In de visie wordt de Diepenring vergeleken met een ketting vol parels. Een goede vergelijking, vindt Michel Marion. “Ik dacht nog, dat zou de VVD toch moeten aanspreken!”

Dossier Verkeer
Dossier van Michel Marion

U bent hier