h

Onduidelijkheid over Bruilwering

19 februari 2010

Onduidelijkheid over Bruilwering

SP-raadslid Rosita van Gijlswijk heeft samen met de VVD schriftelijke vragen gesteld over Bruilwering. SP en VVD vragen zich af of er wel ruimhartig met de bewoners wordt omgegaan.

Op Bruilwering is sprake van bewoning, die is strijdig met het bestemmingsplan. Echter er is jarenlang niet gehandhaafd door de gemeente. De SP heeft zich altijd hard gemaakt voor een zorgvuldige aanpak. Om die reden mogen bewoners die er al op 1 juni 2001 woonden, er nu permanent blijven wonen.


Rosita van Gijlswijk: “De SP heeft zich altijd hard gemaakt voor een zorgvuldige aanpak."

Dat was eind 2008. Nu stelt de Werkgroep Eigenaren Bruilweering dat er onduidelijkheden blijven bestaan. Bijvoorbeeld over medebewoning. Van Gijlswijk: “Iemand woont ruim vóór 2001 op Bruilweering, maar is pas na 2001 getrouwd. Als diegene komt te overlijden zouden zijn partner en kinderen na een jaar moeten vertrekken. Ook is er iemand die al ruim vóór 2001 op Bruilweering woonde, maar een half jaar naar Australië is geweest en zich bij de gemeente had uitgeschreven. Ook die lijkt nu van de gemeente te moeten vertrekken.” SP en VVD willen opheldering van het College van Burgemeester en Wethouders.

De vragen
Aanpak Bruilweering ruimhartiger
Dossier Rosita van Gijlswijk

U bent hier