h

ROOD veilt kamer Frank de Vries

18 februari 2010

ROOD veilt kamer Frank de Vries

ROOD, jong in de SP heeft dinsdag vanaf het bordes op het stadhuis een veiling georganiseerd om in de kamer van wethouder Frank de Vries te bemiddelen. De SP-jongeren willen hiermee de wethouder aansporen om het aangenomen voorstel van de SP om nieuwe regels voor kamerbemiddelaars te maken snel uit te voeren.

“De Vries lijkt geen enkele haast met de nieuwe regels te maken en komt met halfslappe oplossingen. Kennelijk vindt hij het geen probleem dat jongeren honderden euro’s aan vage kosten betalen voordat ze een kamer kunnen vinden. Zolang De Vries profiterende bemiddelaars niet wil aanpakken, willen wij wel van zijn comfortabele kamer profiteren” aldus ROOD-woordvoerder Daan Brandenbarg.

Afgelopen augustus openden ROOD een meldpunt over kamerbemiddelaars. Klachten over veel te hoge en onduidelijke kosten lopen nog steeds binnen. Een voorstel van de SP om nieuwe regels te maken voor deze profiteurs werd door de gemeenteraad aangenomen. Alleen de VVD stemde tegen. Brandenbarg: “Zoals het nu lijkt wil de Vries slechts met een slap keurmerk komen. Volgens ROOD is het belachelijk dat bemiddelaars zomaar kunnen profiteren van studenten die dringend een kamer nodig hebben. We hopen dat we De Vries kunnen laten inzien dat die regels er nu echt snel moeten komen”.

 

ROOD Groningen
Dossier Kamerverhuur

 

U bent hier