h

SP zeer tevreden: college vangt bezuinigingen AWBZ op

4 februari 2010

SP zeer tevreden: college vangt bezuinigingen AWBZ op

De SP heeft het college in juni 2009 bij motie verzocht om al het mogelijke te doen om de gevolgen van de bezuiniging op de AWBZ zoveel mogelijk op te vangen. De plannen van het college komen tegemoet aan die wens. Daardoor kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen en kunnen zij volop meedoen in de maatschappij.

Dit kabinet bezuinigt keihard op de AWBZ. Mensen die eerder ondersteunende begeleiding ontvingen, krijgen nu minder of geen begeleiding meer. Zo kunnen veel ouderen niet meer terecht in de dagopvang, krijgen mensen met beginnende dementie minder of geen hulp meer en raken mensen met psychiatrische problemen die zelfstandig wonen hun hulp ook kwijt of krijgen veel minder hulp. Het gevolg is dat deze mensen in een sociaal isolement terecht kunnen komen, hun dagelijkse ritme en structuur kwijtraken en mantelzorgers eerder overbelast kunnen raken. In Groningen worden ongeveer 3600 mensen getroffen door de bezuiniging.

SP-raadslid Ria Rademaker: “De SP is zeer tevreden over de plannen van het college. We zullen de gevolgen van de bezuinigingen goed in de gaten houden en ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat er geen mensen buiten de boot vallen. Voor ons is het behouden van sociale voorzieningen als deze een speerpunt”

Dossier Zorg
Dossier van Ria Rademaker

U bent hier