h

Geluidsoverlast feesten Drafbaan moet minder

31 januari 2013

Geluidsoverlast feesten Drafbaan moet minder

Naar aanleiding van de losgebarsten discussie over de geluidsoverlast dat van sommige feesten van de Drafbaan in het Stadspark komt, heeft de Groningse gemeenteraad nogmaals het probleem van geluidsoverlast besproken. Twee jaar geleden werd de nota Feesten in Balans II vastgesteld, waarin onder andere een decibelnorm voor evenementen werd opgenomen. Door vele partijen in de raad is toen de decibelnorm verhoogd.

Daarom stemde de SP uiteindelijk, als één van de weinigen, tegen de nota. Voor de Drafbaan zijn deze regels echter helemaal nog niet van kracht. Voor de SP reden om zich hiervoor wederom in te zetten en ook voor bewoners rondom het Stadspark de geluidsoverlast te beperken. Vreemd genoeg werd echter een motie die opriep om voor de Drafbaan regels te maken die in lijn zijn met de rest van de evenementen in de stad niet gesteund door de meerderheid van de raad.

De SP ziet ook een rol weggelegd voor de organisatoren van de feesten. Veel feesten die tegenwoordig worden gegeven in Groningen, waaronder de populaire KopjeK-feesten, zouden heel goed op bijzondere locaties kunnen. Organisatoren zijn enthousiast en de overlast kan daardoor beperkt worden. Voor de stad Groningen is dit een aanwinst omdat de aantrekkelijke rol van evenementen behouden blijft, maar de overlast beperkt. Op initiatief van de SP gaat het stadsbestuur samen met organisatoren in gesprek om tot een goed plan te komen.

U bent hier