h

Groeten uit de sociale werkplaats

17 maart 2013

Groeten uit de sociale werkplaats

Afgelopen week stond de SP-afdeling Groningen twee keer in de kantine van Iederz, de sociale werkvoorziening in Groningen. Hierbij werden ansichtkaarten aan het kabinet van VVD en PvdA geschreven. Deze kaarten roepen het kabinet op te stoppen met de sloop van deze werkvoorziening. Ondanks veel onzekerheid over hun baan waren de meeste werknemers zeer strijdbaar.


Tijdens twee pauzes werden er honderden ansichtkaarten opgehaald. Daarnaast namen veel werknemersstapels kaarten mee voor collega's en bekenden. Veel medewerkers gaven aan teleurgesteld te zijn in de PvdA: "Ik had nooit verwacht dat ze hiermee akkoord zouden gaan gaan!" aldus een werknemer van iederz.

Door de nieuwe participatiewet worden sociale werkplaatsen in 20 jaar gesloten, krijgen mensen met een beperking te maken met kortingen door de gezinsbijstand en worden begeleiding en ondersteuning wegbezuinigd. Tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking dreigen door deze maatregelen thuis in de armoede en achter de geraniums te belanden.


Met een ansichtkaartenactie ‘Groeten uit de sociale werkplaats’ kunnen mensen die in de sociale werkplaats werken of deze een warm hart toedragen, laten zien dat dit werk het behouden waard is en dat mensen met een arbeidshandicap niet werkloos thuis horen te zitten. De ansichtkaarten zijn te bestellen bij de SP via armoedewerktniet@sp.nl.

U bent hier