h

Verder onderzoek naar kabelbaan zinloos

13 maart 2013

Verder onderzoek naar kabelbaan zinloos

De SP-fractie heeft zich wederom uitgesproken tegen een eventuele aanleg van een kabelbaan van het Europapark naar het UMCG en de binnenstad. Uit een eerste verkenning bleek al dat publiek geld bij het project noodzakelijk zou zijn, terwijl was afgesproken dat het een particulier initiatief zou worden.

De SP-fractie heeft zich vanaf het begin al verzet tegen het idee van een kabelbaan in Groningen. Een kabelbaan ontsiert de stad en schendt de privacy van mensen die onder het tracé wonen. Bovendien laten de gemeentelijke financiën het niet toe om met publiek geld een dergelijk experiment te betalen.

Uit de eerste verkenning bleek dat een vervoermiddel als de kabelbaan onder de Wet Personenvervoer 2000 zou vallen, waardoor de overheid risicodragend en opbrengstverantwoordelijk is. De SP-fractie voelt er niets voor om dit soort risico's te nemen. "De SP-fractie is wel blij met de vrijliggende busbaan van het Europapark naar het UMCG die in april wordt aangelegd. Daar hoeft wat ons betreft geen kermisattractie met overheidssteun boven te bungelen." aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

U bent hier