h

College: Hefpunt moet privacy waarborgen

20 mei 2013

College: Hefpunt moet privacy waarborgen

Namens de gemeente Groningen beoordeelt Hefpunt aanvragen om kwijtschelding van lokale heffingen. Hefpunt accepteert niet dat aanvragers hun uitgaven op bankafschriften onleesbaar maken. SP-raadslid Cristine van Dijk stelde vragen aan het college. Uit de antwoorden blijkt dat het college ook vindt dat de tien gouden privacyregels van toepassing zijn op het behandelen van verzoeken tot kwijtschelding.

“Hefpunt behandelt de aanvrager van kwijtschelding nu zo dat het lijkt of Hefpunt er van uit gaat dat de aanvrager standaard zaken verzwijgt. Het college is dat met ons eens. Ook voor het college staat de privacybescherming van de aanvragers en de toepassing van de tien gouden regels van het College voor bescherming persoonsgegevens voorop. Dat is goed nieuws voor alle aanvragers van kwijtschelding”, aldus Van Dijk.

Het college gaat met Hefpunt in gesprek om haar opvatting kenbaar te maken. Van Dijk: “Hopelijk wordt er een oplossing gevonden waar iedereen zich in kan vinden”. Het college kondigt aan dat als het overleg Hefpunt geen resultaat oplevert, ze de verantwoordelijke bestuurders van de waterschappen zal uitnodigen.

SP wil dat Hefpunt privacyregels respecteert

U bent hier