h

Vol Huis de Beurs discussieert over Syrië

16 oktober 2013

Vol Huis de Beurs discussieert over Syrië

Maandag 14 oktober organiseerde de SP-afdeling Groningen een debatavond over het vraagstuk of het Westen militair moet ingrijpen in Syrië. Harry van Bommel, Tweede Kamerlid voor de SP, ging in discussie met Jan Jaap van Oosterzee, adviseur beleid en public affairs Midden Oosten en Kaukasus bij IKV Pax Christi. De discussie werd geleid door universitair docent Internationale Betrekkingen Anjo Harryvan.

Het debat was enigszins door de actualiteit ingehaald. Beide sprekers waren het met elkaar eens dat de vredesconferentie, georganiseerd door de VN, een stap in de goede richting is. Voornamelijk doordat de twee grote machtsblokken Rusland en de VS samen om tafel gaan met Syriërs. Daarnaast kwamen thema's als de gigantische vluchtelingenstromen die op gang zijn gekomen in de regio rondom Syrië aan bod en werd gesproken over het internationaal recht.

Vanuit de zaal, waar ruim 50 belangstellenden aanwezig waren, werd levendig meegediscussieerd over mogelijke oplossingen van het confict. De hoeveelheid vragen en opmerkingen toonde de belangstelling voor het thema en tegelijkertijd de enorme complexiteit ervan.

Reactie toevoegen

U bent hier