h

ROOD voert actie tegen armoede onder kinderen

28 december 2013

ROOD voert actie tegen armoede onder kinderen

Zaterdag 28 december konden stadjers bij Tussen Beide Markten zogenaamd speelgoed van kinderen kopen in ruil voor een boterham. Zo liet ROOD, jong in de SP, zien wat armoede voor kinderen betekent: zonder ontbijt naar school.

Afgelopen maand bleek uit het Armoedesignalement 2013 dat 1 op de 8 kinderen in Nederland in armoede opgroeit. ROOD-woordvoerder Mechteld van Duin:

“Dit rapport laat zien waar de bezuinigingsdrift van VVD en PvdA toe leidt. In mei 2012 groeide 1 op de 10 kinderen op in armoede, nu is dat al 1 op de 8. Door dit kabinet zullen nog meer kinderen in armoede terechtkomen.”

In mei 2012 waarschuwde de Kinderombudsman al voor het groeiende aantal kinderen dat in armoede opgroeit. Deze kinderen hebben bijvoorbeeld geen drie maaltijden per dag, kunnen geen verjaardagsfeestje geven of kunnen niet op een sport. Van Duin:

“Het is schandalig dat in een rijk land als Nederland kinderen in armoede opgroeien. Het huidige beleid zorgt voor een stijgende werkloosheid, een huurexplosie en steeds meer werkende armen. Het roekeloos bezuinigen van dit kabinet zal nog meer kinderen in de armoede drukken.”

 

ROOD Groningen voerde al eerder actie tegen de armoede onder kinderen en voor solidariteit.

“Laten we er samen voor zorgen dat deze kinderen niet de last van de crisis moeten dragen. Dat kan door te investeren en de sterkste schouders de zwaarste lasten te laten dragen”,

aldus van Duin.

Reacties

Super dat er mensen op komen voor kinderen in Nederland die het wat minder hebben. Toch wil ik ook ff een punt maken. Ben zelf een alleenstaande moeder werk 26 uur in de week heb 1150 euro in de maand. Wat ik over hou is 300 euro voor eten. Ik red het het allemaal net. Mijn dochter zit op een zwemvereniging. 18 euro in de maand. Een duurder sport zou ik ook niet kunnen betalen. Al met al wil niet klagen ben gezond ik kan eten kopen en heb een dak boven mijn hoofd. Mijn vraag is wel hoe kan iemand in een uitkering zoveel veel voor elkaar krijgen. Geen sollicitatie plicht? Een langdurigheid toeslag omdat ze 5 jaar in de de uitkering zittten. Ik snap er niks van. In mijn omgeving zitten zoveel mensen in een uitkering duurtste telefoon abbonementen kindere in de duurste schoenen. Mvg

Reactie toevoegen

U bent hier