h

College moet zich hardmaken voor sporthal in de Wijert

15 januari 2014

College moet zich hardmaken voor sporthal in de Wijert

De SP-fractie vindt dat het stadsbestuur meer moet doen om een volwaardige sporthal in de Wijert te realiseren. De SP roept het stadsbestuur op om weer in overleg te gaan met het Gomarus College, korfbalvereniging NIC en wijkbewoners.

Nadat wethouder Istha bekend maakte dat er geen sporthal in de Wijert komt, ontstond er veel verontwaardiging bij NIC en wijkbewoners. Volgens de SP-fractie moet het college van B & W ervoor zorgen dat alle betrokkenen weer met de gemeente om tafel gaan om nog eens naar het eerdere plan van de wijkbewoners, NIC en het Gomarus College te kijken.

De plotseling veranderde opstelling van het Gomarus College vindt de SP vreemd. NIC en de wijkbewoners zijn hierover eveneens verbaasd. Eerder trokken zij gezamenlijk op met een uitgewerkt plan om een volwaardige sporthal te realiseren.

“Als het college echt zegt te willen werken aan zogenaamde co-creatie, dan is dit de ideale situatie om te laten zien hoe dat moet. Er ligt een uitgewerkt plan waarmee we met de betrokkenen zo aan de slag kunnen”

aldus SP-raadslid Nicole Temmink. Volgens de SP-fractie moet ook gekeken worden of minder geld naar de geplande sporthal op het Europapark kan, zodat deze middelen ingezet kunnen worden een volwaardige sporthal in de Wijert.

In oktober voerde de SP al actie voor het behoud van een sporthal in de wijk. Toen organiseerde ze, samen met de bewoners, een sportdag.

Reactie toevoegen

U bent hier