h

Demonstreer mee tegen het Vrijhandelsverdrag

16 mei 2014

Demonstreer mee tegen het Vrijhandelsverdrag

Vrijdag 16 mei riep de SP Stadjers op zich uit te spreken tegen een voorgenomen handelsverdrag tussen de EU en de VS. Met een groot bord waarop de Europese Unie afgebeeld wordt als de Verenigde Staten van Europa roept de SP mensen op maandag in Den Haag te demonstreren tegen het verdrag.

Jimmy Dijk, fractievoorzitter van de SP in Groningen, sluit zich bij de oproep aan:

“Iedereen die niet wil dat Europa en Nederland in de uitverkoop wordt gedaan, is welkom op 19 mei om 12.00 op het Plein voor de Tweede Kamer. ”

Volgens de SP zet het handelsverdrag sociale verworven rechten en de nationale democratie verder onder druk. De interne markt van de EU wordt in het verdrag samengeklonken met die van de VS. Daardoor ontstaat het grootste handelsblok van de wereld om daarmee wereldwijde industriestandaarden voor producten en diensten af te dwingen.

“Straks beslist niet Den Haag of Brussel over onze regels, maar beslist Washington ook mee. De SP vindt dat Brussel al over teveel zaken beslist die we veel beter nationaal kunnen organiseren. We moeten al helemaal niet willen dat de VS hierover gaat.” aldus Jimmy Dijk.

De SP organiseert maandag 19 mei een demonstratie in Den Haag. Hier zullen onder anderen econoom Ewald Engelen, historicus Thierry Baudet en SP-kamerlid Eric Smaling spreken. De SP roept zoveel mogelijk Stadjers op hierbij te zijn. Jimmy Dijk:

“Degenen die er niet bij kunnen zijn, maar niet willen dat Brussel, multinationals of zelfs Washington nog meer te zeggen krijgen, kunnen op 22 maart ook hun stem laten horen door SP te stemmen.”

Reactie toevoegen

U bent hier