h

SP stelt vragen huurverlaging FC Groningen

19 mei 2014

SP stelt vragen huurverlaging FC Groningen

De SP-fractie in Groningen stelt vragen aan het stadsbestuur over een eventuele huurverlaging van de Euroborg ten gunste van FC Groningen. Al eerder kwam naar buiten dat de FC en de gemeente in gesprek zijn hierover. De SP vindt het onbegrijpelijk dat een commerciële voetbalclub, met de 7e begroting in de Nederlandse eredivisie, vraagt om gemeentelijke steun.

Raadslid Nicole Temmink: “De FC is de club waar het aantal verkochte seizoenskaarten het meest tegenviel vorig seizoen. Dat is vervelend maar de financiële problemen die daaruit ontstaan zijn niet de verantwoordelijkheid van de gemeente om op te lossen. Wat de SP betreft gaat er op dit moment alleen geld naar amateursport en niet naar topsport.”

Volgens de SP zijn er binnen het budget van FC Groningen nog voldoende mogelijkheden om het tekort op de begroting zelf op te lossen. Gemeentelijke steun is daar niet voor nodig. De raadsfractie wil onder andere van het gemeentebestuur weten hoe lang de gesprekken tussen de FC en de gemeente al gaande zijn en of de gemeente van plan is financiële steun toe te zeggen.

U bent hier