h

Nicole Temmink

28 februari 2017

Groningse trots en Amsterdamse arrogantie

Twee jaar geleden verhuisde ik van Groningen naar Amsterdam. Allebei prachtige steden, met inwoners die beiden claimen in de beste stad van Nederland te wonen. Maar Groningers moeten wel beduidend harder knokken om die terechte trots ook hoorbaar te maken voor de rest van Nederland.

Lees verder
13 maart 2015

Waardeloze column

Een paar weken geleden ben ik van Groningen naar Amsterdam verhuisd en heb ik afscheid genomen van de gemeenteraad. Verhuiskosten: zo’n 700 euro (ik bewaar de bonnetjes wel), huren in Amsterdam: 1300 euro, het gevoel al het bekende achter mij te laten: geen prijskaartje aan te hangen.

Lees verder
3 februari 2015

Nicole Temmink verlaat gemeenteraad

Raadslid Nicole Temmink verlaat vanaf 18 februari de gemeenteraad. Ze verhuist voor werk naar de Randstad. Nicole was woordvoerder cultuur, onderwijs en sport voor de SP en zette zich onder andere in voor een beter evenementenbeleid en het behoud van sporthal de Wijert.

Lees verder
6 november 2014

Voorgestelde tariefsverhoging sportclubs absurd

De SP fractie in de gemeenteraad gaat niet voor de voorgestelde tariefsverhoging stemmen in de gemeenteraad volgende week. Bij de begroting heeft het college van burgemeester en wethouders voorgesteld de tarieven voor sportverenigingen extreem te verhogen.

Lees verder
15 augustus 2014

SP maakt zich zorgen over zwemonderwijs

De Groningse SP-fractie maakt zich zorgen over het zwemonderwijs in de stad. Sinds het  schoolzwemmen vanwege bezuinigingen is komen te vervallen, wordt niet bijgehouden hoeveel kinderen hierdoor geen zwemonderwijs volgen. De SP stelt daarom vragen aan het stadsbestuur en wil weten waarom er niet bijgehouden wordt om hoeveel kinderen het gaat en of de gemeente alsnog kan uitzoeken hoeveel kinderen in Groningen niet leren zwemmen.

Lees verder
9 juli 2014

SP woedend over verzwegen tekort Martiniplaza

De SP-fractie is woedend over het verzwijgen van het beoogde tekort van bijna een miljoen bij Martiniplaza. De directeur van Martiniplaza en de raad van toezicht hebben dit tekort niet benoemd terwijl er vorige maand nog 6,6 miljoen euro is toegezegd aan het congrescentrum vanwege achterstallig onderhoud.

Lees verder
29 mei 2014

SP zeer kritisch over plannen Martiniplaza

De SP-fractie heeft zich woensdag in de gemeenteraad zeer kritisch uitgelaten over de extra investering van 6,6 miljoen die volgens het stadsbestuur nodig is om Martiniplaza niet failliet te laten gaan. Daarnaast wil het stadsbestuur een onderzoek van 150.000 euro doen naar onder andere het verplaatsen van Martiniplaza.

Lees verder
19 mei 2014

SP stelt vragen huurverlaging FC Groningen

De SP-fractie in Groningen stelt vragen aan het stadsbestuur over een eventuele huurverlaging van de Euroborg ten gunste van FC Groningen. Al eerder kwam naar buiten dat de FC en de gemeente in gesprek zijn hierover. De SP vindt het onbegrijpelijk dat een commerciële voetbalclub, met de 7e begroting in de Nederlandse eredivisie, vraagt om gemeentelijke steun.

Lees verder
28 april 2014

SP kritisch over communicatie rondom sportpark Corpus

De Groningse SP-fractie in de gemeenteraad heeft zich woensdag kritisch uitgelaten over de plannen van het college voor sportpark Corpus den Hoorn. In een debat, aangevraagd door de Christenunie en de Stadspartij, werd om opheldering gevraagd na uitlatingen van de directeur van FC Groningen, Hans Nijland.

Lees verder

U bent hier