h

Actie tegen sluiting verzorgingshuizen krijgt massale steun

17 juni 2014

Actie tegen sluiting verzorgingshuizen krijgt massale steun

Gewapend met een stapel handtekeningkaarten stond de SP afgelopen zaterdag bij het winkelcentrum Lewenborg. Het winkelend publiek tekende massaal de oproep aan Rutte en Asscher om te stoppen met de afbraak van de ouderenzorg en het sluiten van verzorgingshuizen.

Door het hele land, maar ook in Groningen, worden diverse verzorgingshuizen gesloten of staan op het punt plaatsen voor veelal hoogbejaarden af te stoten.

“Het is een schande, zo ga je toch niet met ouderen om?” en “Die mensen hebben onze welvaart op gebouwd, is dit de dank die ze er voor krijgen ?” waren reacties die vaak genoemd werden.

Opvallend veel zorgmedewerkers ondertekenden de steunbetuiging. Instellingen verlengen al lange tijd geen tijdelijke contracten meer. De eerste ontslagen worden door de vakbonden op 55.000 over het hele land geschat. Maar dat is volgens werknemers in de zorg nog niet eens het ergste.

“Houd ik nog wel mijn plekje? Die angst doen wij mensen van 80, 90 jaar aan. Ik zie de onzekerheid en vrees in hun ogen. Dat doe je niemand aan. Zeker niet mensen die je oma of op zouden kunnen zijn” sprak een medewerkster van een verzorgingshuis.

Dat de handtekeningenactie van de SP massaal gesteund wordt is niet zo verwonderlijk. Uit onderzoek van het Dagblad van het Noorden van afgelopen maandag blijkt dat 75% van de mensen in het Noorden merkt dat er bezuinigd wordt in de zorg. Lees de uitslag van dit onderzoek hier.

Komende weken gaat de SP door met handtekeningen verzamelen. Komende zaterdag staan we in de Oosterparkwijk, en in de weken daarna Vinkhuizen, Paddepoel en Selwerd. Meehelpen?

Word SP-lid en

Meld je aan.

Doe mee voor het behoud van de verzorgingshuizen!

U bent hier