h

Zorg

21 juni 2017

SP wil opheldering over beperken stadse WMO-vervoer

De SP-fractie vraagt het stadsbestuur om opheldering over de berichten rondom het stadse WMO-taxivervoer. Het Dagblad van het Noorden berichtte woensdag dat vervoerder BIOS aan de bel trekt omdat WMO-pashouders in de toekomst geen ritten meer buiten de stad mogen maken. De SP is verbaasd over deze berichten omdat bij de eerdere besprekingen van het WMO-vervoer hier nooit sprake van is geweest.

Lees verder
5 juni 2017

Uitblinken in inzet en eenvoud

Per 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor de financieringen en uitvoering van zorgtaken zoals de thuiszorg, dagbesteding en jeugdzorg. Dat de zorg daardoor dichtbij de mensen in de buurt georganiseerd kan worden, is een groot voordeel waar de SP al jaren voor pleit. Maar deze verschuiving van taken naar de gemeenten ging gepaard met enorme bezuinigingen van het Rijk.

Lees verder
15 februari 2017

SP wil eigen bijdragen thuiszorg verlagen

De SP zal vandaag in de gemeenteraad van Groningen voorstellen om de eigen bijdragen voor thuiszorg te verlagen. In het clienttevredenheidsonderzoek van de gemeente Groningen geeft 1/5 van de respondenten aan door de hoogte van de eigen bijdrage minder zorg af te nemen of hier in het geheel van af te zien. Volgens de SP mogen kosten nooit een drempel zijn voor Stadjers om de zorg te krijgen die zij nodig hebben.

Lees verder
1 februari 2017

9 februari actiebijeenkomst Nationaal Zorgfonds in Selwerd

Op donderdag 9 februari om 19:30 organiseert de SP een actie- en informatiebijeenkomst over het Nationaal Zorgfonds in buurtcentrum Sonde 2000 in Selwerd. Tijdens de avond zal de SP haar plannen voor een nationaal zorgfonds zonder eigen risico toelichten. Bovendien worden met de aanwezigen om de beweging voor een nationaal zorgfonds nog groter te maken. Wil jij, samen met al bijna 250.000 mensen, meebouwen aan die beweging? Kom dan langs!

Lees verder
13 januari 2017

De PvdA speelt verstoppertje

Het kabinet Rutte/Asscher heeft fors bezuinigd op de thuiszorg. De gemeente kreeg vanaf 2015 wel de verantwoordelijkheid maar met ongeveer 35 procent minder budget. Dit maakt het voor gemeenten een zware opgave het goed te doen. Maar wethouder Schroor (D66) maakt het wel erg bont.

Lees verder
30 december 2016

Man, wat ben je overbodig, onnodig en verspillend

Het lokale comité voor een Nationaal ZorgFonds heeft een parodie gemaakt op de bekende Menzis-reclame. Hiermee willen zij de absurditeit van het oversgapstapcircus van verzekeraars rondom de jaarwisseling aankaarten.

Lees verder
30 december 2016

SP: Stop het korten op uren

De SP vindt dat de gemeente Groningen het korten op uren van alle thuiszorgcliënten moet terugdraaien. De gemeente houdt over het jaar 2016 zo'n 900.000 euro geld voor de huishoudelijke zorg over, terwijl cliënten gekort werden op hun uren.

Lees verder
9 december 2016

Krokodillentranen voor directeur Menzis

De beweging voor een Nationaal ZorgFonds heeft vrijdagochtend een grote fles krokodillentranen aangeboden aan Menzis-directeur Ruben Wenselaar. De directeur gaf onlangs bij de NOS aan dat zorgverzekeraars teveel als boeman worden gezien, reden voor het Nationaal ZorgFonds om Wenselaar krokodillentranen aan te bieden. Bij het aanbieden van de krokodillentranen zongen sympathisanten van het Nationaal ZorgFonds het nummer "Droog je tranen" van Couseau.

Lees verder
30 november 2016

100 activisten naar Kick Off Nationaal ZorgFonds

Afgelopen zaterdag vertrokken in alle vroegte zo'n 100 activisten naar Den Haag. Daar sloten zij aan bij de Kick Off voor een Nationaal ZorgFonds. Samen met 3000 activisten uit het hele land voerden zij actie voor een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico. De komende honderd dagen gaan deze activisten de beweging uitbouwen ok veranderingen in de zorg af te dwingen.

Lees verder
24 november 2016

Nationaal ZorgFonds in actie in Vinkhuizen

Afgelopen donderdag verzamelden vrijwilligers voor het Nationaal ZorgFonds, zonder eigen risico, steunbetuigingen in Vinkhuizen. Ook konden buurtbewoners zich opgeven voor de Landelijke Aftrap van het ZorgFonds in Den Haag aanstaande zaterdag. Geef je nu op voor de bus vanuit Groningen!

Lees verder

Pagina's

U bent hier