h

Emile Roemer op tour door Zuidhorn

6 september 2014

Emile Roemer op tour door Zuidhorn

De SP-werkgroep Zuidhorn maakte met SP-leider Emile Roemer 6 september een tour langs de dorpen Pieterzijl, Oldehove en Aduard. In elk dorp gingen ze met inwoners in gesprek hoe we het dorp 100% sociaal kunnen maken. Ook reikte Emile Roemer opstekers uit, een prijs voor de groep of persoon die zorgt dat het dorp leefbaar blijft.

In Pieterzijl ging de opsteker naar de mensen die samen een speeltuin hebben gemaakt. In Aduard ging de prijs naar het kloostermuseum dat gerund wordt door vrijwilligers. De vrijwilligers van het jongerenwerk in Oldehove kregen de derde opsteker.

Voor veel vrijwilligers is het de gewoonste zaak van de wereld is dat ze zich inzetten voor een leefbaar dorp. Jeffrey Breemhaar van het jongerenwerk in Oldehove:

"Samen moeten we het doen in het dorp".

Emile Roemer: "Wij vinden het heel bijzonder wat deze mensen doen en willen ze graag in het zonnetje zetten. De overheid moet meer doen om met mensen zorgen dat dit soort voorzieningen behouden blijven."

U bent hier