h

Universiteit laat oren hangen naar bedrijfsleven

13 februari 2015

Universiteit laat oren hangen naar bedrijfsleven

ROOD, jong in de SP overhandigde vrijdagochtend samen met studenten honderden handtekeningen en een paar konijnenoren aan het
universiteitsbestuur. De handtekeningen zijn verzameld op koffiebekertjes en tegen de komst van een Starbucks in de Universiteitsbibliotheek.

ROOD-woordvoerder Floor Mertens:

“De universiteit laat duidelijk haar horen hangen naar het bedrijfsleven, in plaats van naar studenten: Studenten zijn totaal genegeerd bij het besluit. Banden met het bedrijfsleven zijn kennelijk belangrijker dan zeggenschap van studenten. Dit is belachelijk!”

De meerderheid van de studenten is tegen de komst van een Starbucks. Ook de studentenpartijen van de universiteitsraad zijn niet blij. Mertens:

“Een belastingontduikende multinational hoort niet thuis in een publiek gebouw. Met de toelating van Starbucks geeft de universiteit stilzwijgend goedkeuring aan de praktijken van dit bedrijf”.

Aanstaande zaterdag opent de Starbucks haar deuren, maar pas half januari werd dit officieel bekend gemaakt. ROOD wil met deze actie vooral de zeggenschap van studenten aankaarten.

“Studenten zijn te lang onwetend gelaten, terwijl het gaat om een belangrijk besluit. Zij horen hier een stem in te hebben.”

U bent hier