h

Hulpdienst SP werkt samen met WIJ-teams

16 december 2015

Hulpdienst SP werkt samen met WIJ-teams

Donderdag 10 december spraken de SP-hulpdienst en de Groningse fractie over de verandering in de zorg in verschillende wijken van de stad. Sarkis Adijan van WIJ Lewenborg legde uit hoe het op dit moment geregeld is met de sociale teams en hoe de wijkteams er straks uit komen te zien.

Een combinatie van verschillende instanties als Thuiszorg, verslavingszorg, MJD en NOVO gaan op in één WIJ-team per wijk. Deze veranderingen moeten voltooid zijn in 2018. Aan veel wensen van de welzijnswerkers wordt tegemoet gekomen. Zo komt er per wijk één aanmeldpunt en één regisseur per gezin. Ook komen de meer ervaren medewerkers in het aanmeldteam te zitten, zodat het werk beter verdeeld kan worden. Dit zal de kwaliteit van de WIJ-teams aanzienlijk vergroten.

Niet alles is nog koek en ei met deze veranderingen.

“Er is onrust op de werkvloer”,

aldus Adijan.

”Er is nog weinig duidelijk over de personele bezetting van de WIJ-teams. Voor welzijnswerkers is het erg belangrijk dat ze zelf goed in hun vel zitten, ook in de organisatie. Met name doordat er wordt gewerkt met veel verschillende of zware problematiek.”

Verder werd besproken hoe de SP-hulpdienst en deze WIJ-teams goed kunnen samenwerken. De WIJ-teams gaan werken met een aanmeldformulier, die ook door onze hulpdienst kan worden gebruikt om mensen gericht te kunnen doorverwijzen. De hulpdienst wil graag goed geïnformeerd blijven rond de ondersteuning van hulpzoekenden. Zo kan de SP nog beter Stadjers bijstaan, die advies en informatie nodig hebben over papierwerk en instanties.

De hulpdienst is elke maandagavond voor iedereen geopend. Tussen 19:00 uur en 20:30 uur kunt u langskomen bij ons pand aan de Nieuwe Boteringestraat 74 voor al uw vragen over belastingen, toeslagen, uitkeringen, wonen, werken en meer.

U bent hier