h

Uitkomst SP-onderzoek: huurders steeds verder in het nauw

1 december 2015

Uitkomst SP-onderzoek: huurders steeds verder in het nauw

Foto: SP
Uit het onderzoek dat de SP-fractie onder 50 huurders heeft gedaan blijkt dat huurders steeds verder in het nauw komen. In de gesprekken met huurders uit onder meer Beijum, Paddepoel, Selwerd en de Oosterparkwijk komt naar voren dat zij steeds vaker moeite hebben met het betalen van de huur

Vooral de jaarlijkse huurverhogingen zijn voor velen moeilijk op te brengen. Huurders geven aan steeds vaker te moeten kiezen tussen het betalen van verschillende rekeningen waardoor achterstanden ontstaan en/of oplopen. Daarnaast bezuinigen zij meer en meer op zorgkosten, voeding en persoonlijke verzorging.

Fractievoorzitter Jimmy Dijk:

"Huurverhogingen van enkele tientjes per maand betekenen hoge oplopende jaarlasten voor huurders. Huurders worden zo de armoede ingedrukt Een huis is voor mensen een soort tweede huid. Als je daarin bedreigd wordt, word je bedreigd in je bestaanszekerheid. We moeten een einde maken aan de jaarlijkse huurverhogingen: nul is genoeg voor de komende jaren".

Woensdag bespreekt de raadscommissie Ruimte en Wonen de afspraken die de gemeente met de woningbouwcorporaties maakt voor het jaar 2016. Wij zullen hier pleiten voor het stoppen van huurverhogingen.

Doe ook mee met het onderzoek Huur te Duur en help ons hiervoor de strijd aan te gaan!

U bent hier