h

2490 handtekeningen voor bussen naar de binnenstad

24 februari 2016

2490 handtekeningen voor bussen naar de binnenstad

Afgelopen woensdag overhandigde de SP-afdeling Groningen 2490 handtekeningen aan het stadsbestuur om de binnenstad met de bus bereikbaar te houden. De uitreiking deed de partij samen met de Groningse voorzitter van de Oogvereniging en buschauffeurs van Qbuzz.

Het college is van plan de bushaltes op de Grote Markt en het Akerkhof te laten verdwijnen. Wij zijn daar fel op tegen en startten daarom enkele weken geleden de petitie 'Houd de Binnenstad Bereikbaar'.

SP-raadslid Wim Koks:

"Het stadsbestuur is ongelooflijk onverstandig bezig. Juist het hart van onze binnenstad moet voor iedereen bereikbaar zijn. De wethouder noemt een paar halfslachtige alternatieven, zoals een elektrisch treintje naar de Grote Markt, maar wil nu al de beslissing nemen om geen echte bussen meer naar de binnenstad te laten rijden.

De grote steun voor onze petitie laat het heel duidelijk zien: Mensen willen geen kermisattractie, maar een bushalte."

Mocht de raad toch instemmen met de plannen laten wij het er niet bij zitten. Koks:

"Er zijn zoveel mensen die een bereikbare binnenstad willen. Wij zullen blijven pleiten voor een echte busverbinding en daar actie voor blijven voeren tot het stadsbestuur inziet dat de binnenstad bereikbaar moet blijven voor iedereen."

U bent hier