h

Wim Koks

18 oktober 2021

Coalitie negeert wens omwonenden en zet plannen voor Skaeve Huse door

In de gemeenteraad is ondanks grote bezwaren van omwonenden, de SP en de rest van de oppositie, ingestemd met de plannen voor een nieuwe maatschappelijke opvang in Harkstede. Deze opvang richt zich op mensen met hevige psychische problemen en/of verslavingsproblematiek. 

Lees verder
10 oktober 2021

Bewoners Hoogkerk dwingen respect af bij gemeenteraad en zorgen voor actie

Foto: SP

Op initiatief van de SP is woensdagavond in de gemeenteraad gesproken over kwesties die spelen in het westelijk deel van de gemeente. 

Lees verder
7 oktober 2021

Interview met Aly Scherpenhuizen: 'In de afgelopen jaren zijn er maar liefst 8 bushaltes geschrapt.'

Naar aanleiding van haar ingezonden brief spreken we met Aly Scherpenhuizen. Ze beklaagt zich over hoe de gemeente steeds meer bushaltes schrapt, waardoor ouderen moeilijker van A naar B komen. Dit allemaal ten gunste van jongeren en ouders met jonge kinderen, aldus mevrouw Scherpenhuizen.

Lees verder
5 oktober 2021

SP deelt flyers uit aan werknemers Icopal en wil onderzoek naar gezondheid voor werknemers en omwonenden

Foto: SP

SP’ers stonden vandaag aan de poort van Icopal om flyers uit te delen aan werknemers. In de flyer wordt gevraagd om contact op te nemen met SP indien zij informatie hebben rondom bitumenfabriek Icopal. De SP is benieuwd naar de gezondheidsveiligheid van de werkers.

Lees verder
13 september 2021

SP: houd binnenstad bereikbaar voor iedereen

Foto: Flickr

De SP wil dat de binnenstad ten alle tijden toegankelijk blijft voor iedereen. Een bereikbare binnenstad is van groot belang. Met name voor mindervaliden, mensen die slecht ter been zijn of met volle boodschappentassen en/of met kinderen de binnenstad bezoeken is dit erg belangrijk. Door de herinrichting van de Grote Markt wordt de toegankelijkheid van de binnenstad echter bedreigd.

Lees verder
17 augustus 2021

Bewoners Vierverlaten: zorgen over gezondheidsrisico door productie bitumenfabriek Icopal

Foto: Jack Kleefman

De raadsfracties van de SP, GL & PvdA hebben wederom schriftelijke vragen gesteld aan het gemeentebestuur over bitumenfabriek Icopal te Hoogkerk. Dit is de derde keer in de afgelopen tien jaar.

Lees verder
12 augustus 2021

SP vraagt opheldering over 'onzinzorg' in de jeugdhulp

De SP, PvdA, VVD, 100% Groningen, ChristenUnie en Partij voor de Dieren vragen opheldering bij de gemeente Groningen over ‘onzinzorg' dat her en der in de jeugdhulp geboden wordt.

Lees verder
2 juli 2021

SP: ‘Gemeente laat miljoenen euro’s onnodig op de plank liggen’

De SP-fractie ziet net als vorige jaren dat de gemeente miljoenen euro’s op de plank laat liggen voor welzijn, de arbeidsmarkt, zorg en onderwijs. Dit terwijl geld voor zaken als uitbesteding van de ICT of projecten in de binnenstad veel meer kosten dan de bedoeling was.

Lees verder

Pagina's

U bent hier