h

Wim Koks

28 september 2022

SP: “Behoud werkgelegenheid, kennis en ervaring van jeugdhulp bij overgang naar WIJ Groningen”

De SP wil dat bij de overgang van de jeugdhulp naar de WIJ-teams de werkgelegenheid, kennis en ervaring van begeleiders en voor sociaal kwetsbare kinderen en hun gezinnen behouden blijft. Volgens de socialisten is het een forse verbetering om als gemeente, via de WIJ-teams, zelf de jeugdhulp in handen te nemen.

Lees verder
1 februari 2022

SP wil dat gemeente zorgtaken van MartiniZorg overneemt

Foto: rawpixel / pixabay.com

De gemeenteraadsfractie van de SP vindt dat de gemeente de taken van het failliete MartiniZorg moet overnemen. Volgens de SP betaalde de gemeente al zelf voor deze zorgtaken en tonen de ontstane problemen aan dat de gemeente dit beter ook zelf kan uitvoeren.

Lees verder
12 januari 2022

Raad dwingt extra controle af op transitie jeugdzorg dankzij initiatief SP

De voltallige gemeenteraad stemde vlak voor kerst in met het voorstel van de SP dat extra controle vraagt bij een grote verandering in de jeugdzorg. Ook moeten adviezen uit een onderzoek volgens de raad worden opgevolgd. 

Lees verder
26 november 2021

SP vraagt duidelijkheid rondom Stadspark en Drafbaan

De SP heeft naar aanleiding van gesprekken met omwonenden om duidelijkheid gevraagd bij het gemeentebestuur over de situatie rondom de Stadspark en de Drafbaan.

Lees verder
17 november 2021

Geen eigen bijdrage bij dagbesteding met werk dankzij voorstel SP

Groningers hoeven bij dagbesteding voortaan geen eigen bijdrage meer te betalen wanneer zij tijdens deze activiteiten werk verrichten.

Lees verder
2 november 2021

SP wil gemeentelijk fonds voor woningisolatie

De SP wil dat de gemeente een fonds opricht voor het isoleren van meer woningen. Dit fonds is bedoeld voor Groningers die zelf geen middelen hebben om hun huis energiezuinig te maken en om het isoleren van corporatiewoningen te versnellen.

Lees verder
18 oktober 2021

Coalitie negeert wens omwonenden en zet plannen voor Skaeve Huse door

In de gemeenteraad is ondanks grote bezwaren van omwonenden, de SP en de rest van de oppositie, ingestemd met de plannen voor een nieuwe maatschappelijke opvang in Harkstede. Deze opvang richt zich op mensen met hevige psychische problemen en/of verslavingsproblematiek. 

Lees verder
10 oktober 2021

Bewoners Hoogkerk dwingen respect af bij gemeenteraad en zorgen voor actie

Foto: SP

Op initiatief van de SP is woensdagavond in de gemeenteraad gesproken over kwesties die spelen in het westelijk deel van de gemeente. 

Lees verder
7 oktober 2021

Interview met Aly Scherpenhuizen: 'In de afgelopen jaren zijn er maar liefst 8 bushaltes geschrapt.'

Naar aanleiding van haar ingezonden brief spreken we met Aly Scherpenhuizen. Ze beklaagt zich over hoe de gemeente steeds meer bushaltes schrapt, waardoor ouderen moeilijker van A naar B komen. Dit allemaal ten gunste van jongeren en ouders met jonge kinderen, aldus mevrouw Scherpenhuizen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier