h

Wim Koks

29 april 2020

SP feliciteert bewoners Buitenhof-Hoogkerk met komst stil asfalt

De SP feliciteert de bewoners van Buitenhof-Hoogkerk. Al jaren zetten zij zich in om het verkeerslawaai van de A7 tegen te gaan. Vasthoudend en regelmatig trekt de bewonersorganisatie VWH aan de bel bij de gemeente.

Lees verder
31 maart 2020

SP wil onderzoek naar tevredenheid passend onderwijs

De Groningse gemeenteraadsfractie van de SP wil een onderzoek naar de tevredenheid over passend onderwijs in Groningen. Het passend onderwijs werd in 2014 ingevoerd en moet ervoor zorgen dat kinderen die ondersteuning nodig hebben zoveel mogelijk regulier onderwijs kunnen volgen.

Lees verder
16 januari 2020

SP start meldpunt voor gebruikers Wmo-vervoer na hogere tarieven en beperking aantal kilometers

Door de bezuinigingen van het gemeentebestuur op het Wmo-vervoer betalen gehandicapten een stuk meer voor hun vervoer. Daarnaast zal er een maximaal aantal kilometers gelden. SP Groningen wil weten wat voor gevolgen dit heeft voor de gebruikers en is daarom een meldpunt gestart op haar website.

Lees verder
18 december 2019

SP: gemeente moet snel met oplossing komen voor A7-lawaai in Hoogkerk en de Buitenhof

De SP wil dat er snel een oplossing komt voor de omwonenden bij het deel van de A7 waar de overlast zo hoog is. Twee weken geleden ging het bij de raadscommissie over het weggedeelte dat bij Hoogkerk ligt. 

Lees verder
3 oktober 2019

Chauffeurs pendelbus tegen opschorten proef

Lees verder
3 september 2019

SP vraagt opheldering over hoge aantal daklozen

Volgens CBS-cijfers is het aantal daklozen in Nederland de afgelopen tien jaar verdubbeld. De SP wil onder andere weten of de verdubbeling ook in Groningen heeft plaatsgevonden. Aan de hand schriftelijke vragen aan het college van B&W hoopt zij binnen een paar weken hierover opheldering te krijgen.

Lees verder
2 juli 2019

SP wil zwerffietsen vaker en eerder verwijderen

De SP wil dat het gebied waar zwerffietsen worden verwijderd uitbreiden. Nu gebeurt dit alleen bij zwerffietsen in het centrum en in bepaalde (schil)wijken. De SP deed hiervoor een voorstel tijdens de gemeenteraad. De maatregel is nodig om de toenemende overlast van zwerffietsen tegen te gaan.

Lees verder
9 april 2019

Meld uw ervaringen met het publiek vervoer in Groningen

Lees verder
19 maart 2019

SP: “Maak einde aan en voorkom zorgfraude met PGB’s”

Afgelopen week berichtte het Dagblad van het Noorden dat er wederom sprake is van zorgfraude door het misbruiken van Persoonsgebonden Budgetten (PGB’s). In het artikel wordt gesproken over een nieuw verdienmodel voor de misdaad. In dit model worden  zogeheten zorgboerderijen gefinancierd aan de hand van persoonsgebonden budgetten van onwetende cliënten.

Lees verder

Pagina's

U bent hier