h

Voorzitter OR Qbuzz zet 1500e handtekening voor bereikbare binnenstad

18 februari 2016

Voorzitter OR Qbuzz zet 1500e handtekening voor bereikbare binnenstad

Foto: SP Groningen
Voorzitter van de ondernemingsraad van QBuzz, Willem van der Werf, heeft donderdagmiddag de 1500e handtekening gezet onder de SP-petitie om de binnenstad bereikbaar te houden. Namens de chauffeurs van Qbuzz liet hij weten het niet eens te zijn met de plannen van het stadsbestuur om de Grote Markt busvrij te maken.

De SP-afdeling Groningen verwacht dat komende zaterdag de 2000e handtekening wordt gezet.

Het stadsbestuur, onder leiding van D66, VVD, PvdA en GroenLinks, wil alle bussen van de Grote Markt en de bij de A-kerk schrappen. Volgens de SP zorgen deze plannen ervoor dat het stadshart voor vele Stadjers onbereikbaar wordt. SP-raadslid Wim Koks:

"Stadjers begrijpen niet waarom alle bussen uit de binnenstad moeten verdwijnen. Zij hechten veel waarde aan de directe busverbinding met het hart van de binnenstad. Na het OV-consumentenplatform Groningen, de ondernemingsraad van Qbuzz en vele verontwaardigde Stadjers moet het stadsbestuur ook inzien dat het stadshart een directe busverbinding moet houden."

Komende woensdag neemt de gemeenteraad een besluit over de bereikbaarheid van de binnenstad. Tot die tijd kunnen mensen de petitie tekenen op groningen.sp.nl/binnenstadbereikbaar.

U bent hier