h

Gemeente moet geluidsnormen Stadspark aanscherpen

21 april 2016

Gemeente moet geluidsnormen Stadspark aanscherpen

Foto: SP Groningen
De SP Groningen is blij om te horen dat de geluidsnormen voor evenementen in het Stadspark en op de Drafbaan aangescherpt moeten worden. Omwonenden voeren al jaren actie tegen de vaak langdurige geluidsoverlast door evenementen. Ook de SP heeft de afgelopen jaren met verschillende voorstellen gepleit voor aanpak van de geluidsoverlast.

De Raad van State stelde de omwonenden, georganiseerd in 'Feesten uit Balans' in het gelijk, waardoor de gemeente de regels moet aanscherpen.

“Dit is een flinke opkikker voor de omwonenden. De afgelopen jaren gingen zomerse weekenden vaak gepaard met 24-uur durende bastonen. Voor omwonende gingen deze feesten in het Stadspark en de Drafbaan vaak te ver. Een feestje is leuk, maar er moet wel rekening worden gehouden met omwonenden”,

aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Al in september 2013 kwamen oud-SP-raadslid Nicole Temmink en ruim honderd bezoekers, van een drukbezochte bewonersavond in de Stadsparkwijk, tot drie voorstellen om de geluidsoverlast aan te pakken. De SP en de bewoners stelde voor om:

  • Een lagere decibelnorm in te stellen voor bastonen.
  • De huidige decibelnorm aan te scherpen.
  • Duidelijke afspraken te maken over rustblokken, de duur van evenementen en de hoeveelheid evenementen die plaatsvinden in het Stadspark en op de Drafbaan.

Met de uitspraak van de Raad van State zijn 2 van de 3 voorstellen van bewoners en de SP overgenomen. 

U bent hier