h

Bouw meer betaalbare huurwoningen

25 mei 2016

Bouw meer betaalbare huurwoningen

De gemeenteraadsfractie van de SP is niet te spreken over het aantal gebouwde betaalbare huurwoningen in de Stad. In juli 2015 deed de SP onderzoek onder huurders en woningzoekenden en waarschuwde de SP dat de voorraad tekort schiet.

"Er zijn in 2015 veel minder betaalbare huurwoningen gerealiseerd dan het stadsbestuur en de corporaties hadden beloofd. De resultaten van 2015 zijn onacceptabel en dat moet voor de toekomst beter", aldus SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk.

Volgens de SP moeten corporaties ook stoppen met de verkoop van sociale huurwoningen. Daarnaast zorgen huurverhogingen ervoor dat er steeds meer betaalbare huurwoningen aan de voorraad onttrokken worden.

Dijk: "Deze woningen zijn ooit gebouwd voor de sociale huursector en niet om door corporaties verkocht te worden. Dit maakt de problemen alleen maar groter".

De SP-fractie waarschuwt voor een toenemende druk op de sociale woningvoorraad.

"Voor 2015 was afspraak met corporaties was dat er 150 tot 250 betaalbare huurwoningen gebouwd zouden worden, hiervan zijn er slecht 100 gerealiseerd waardoor de slaagkansen voor woningzoekenden fors is gedaald. Door de toename van het aantal statushouders zal de druk op de voorraad nog groter worden. Het stadsbestuur moet echt prioriteit maken van bijbouwen van betaalbare huurwoningen", aldus Dijk.

U bent hier