h

SP houdt verkeersactie in Selwerd

3 mei 2016

SP houdt verkeersactie in Selwerd

Foto: SP Groningen
Zaterdag was de SP te vinden in Selwerd om daar in gesprek te gaan met bewoners over de verkeersveiligheid. In de laatste maanden van 2015 heeft de SP een buurtonderzoek gehouden onder de bewoners rond CBS De Wegwijzer, waaruit bleek dat bewoners zich zorgen maken over de veiligheid in de wijk.

Onder meer het feit dat veel automobilisten zich niet houden aan de maximum snelheid van 30 km/h zorgt voor ongerustheid bij ouders en ouderen. Zo'n 70 procent van de ondervraagden was het ermee eens dat dit probleem moest worden aangepakt.

Actiecoördinator Gert Jan Rus:

“We gingen vandaag het gesprek aan met buurtbewoners met een verkeersquiz voor volwassenen, kleurplaten en stoepkrijt voor de kinderen om verkeersdeelnemers bewust te maken van elkaar. Praktisch alle mensen die we gesproken hebben zijn het ermee eens dat de snelheid van het verkeer tot maximaal 30 km/h beperkt hoort te zijn.”

Ondertussen tekenden de aanwezige kinderen een enorm 30-bord midden op de weg, als herinnering voor het passerende verkeer. Verder deelde de SP een dozijn kleurplaten, in de vorm van een verkeersbord uit aan buurtkinderen. Deze kunnen de kinderen ingekleurd weer inleveren bij de SP en misschien dat we er wel een heus verkeersbord van laten maken in Selwerd.

Foto: SP Groningen

Bewoners vonden ook dat de straten in de wijk te weinig blijk geven van de maximumsnelheid. Als oplossing droegen ze aan dat er bijvoorbeeld op meer plekken in de wijk verkeersdrempels zouden moeten komen en er vaker een bord zou moeten staan om de maximum snelheid aan te geven. Nu staat dit bord er alleen bij het binnenrijden van de wijk.

Rus:

"De gemeente heeft een verantwoordelijkheid om de wijk veilig te houden qua verkeer. We gaan kijken of we samen met de buurtbewoners kunnen afdwingen dat de wijk veiliger wordt voor iedereen.”

Binnenkort ontvangen de winnaars van de kleurwedstrijd en de verkeersquiz van de SP een prijs.

U bent hier