h

Niet In Mijn Naam Festival groot succes

21 juni 2016

Niet In Mijn Naam Festival groot succes

Foto: ROOD Groningen

Maandagavond organiseerde ROOD, jong in de SP het Niet In Mijn Festival in Simplon. Het was een inspirerende avond vol sprekers, muziek en activiteiten tegen de bombardementen in Syrië en Irak en de macht van de wapenindustrie.

Woordvoerder Bart Maandag:

“We willen laten zien dat de Nederlandse bevolking zeker wat kan doen tegen de onzinnige inmenging van het Westen in het Midden-Oosten. Door acties op straat en festivals in het land bouwen we met Niet in mijn naam aan een nieuwe vredesbeweging.”

Te gast waren: Tweede Kamerlid van de SP Harry van Bommel, oud-SP-bestuurlid en onderzoeker bij TNI Niels Jongerius, stadsdichter Kasper Peters en de band
Skere Heren.

Niels Jongerius:

“Nederland maakt overal ter wereld oorlog mogelijk. Niet alleen door bommen te gooien in Irak en Syrië, maar ook door een belastingparadijs te zijn. Van de tien grootste wapenbedrijven van de wereld ontwijken er zes belasting via Nederland. Dat is bijzonder immoreel!”

Niet in mijn naam is een beweging die zich uitspreekt tegen de wapenindustrie en de Westerse bombardementen in het Midden-Oosten.

Maandag:

“In 2014 groeide de Europese wapenhandel naar 31,5 miljard euro. Het meeste werd naar het Midden-Oosten geëxporteerd. De onstilbare honger naar megawinsten van grote wapenbedrijven zorgen voor honderdduizenden doden en miljoenen vluchtelingen. Door een grote anti-oorlogsbeweging op te bouwen, kunnen we de regering dwingen hun beleid aan te passen.”

Kon je er maandag niet bij zijn, maar wil je je wel aansluiten bij de anti-oorlogsbeweging? Ga dan naar: http://stopdebommen.nl/

Informatie over de belastingontduiking komt uit het onlangs verschenen rapport van TNI en Stopwapenhandel.org: https://www.tni.org/en/publication/tax-evasion-and-weapon-production

U bent hier