h

Geen verplichte zondagsopenstelling Paddepoel

31 oktober 2016

Geen verplichte zondagsopenstelling Paddepoel

SP Groningen heeft afgelopen zondag samen met ondernemers en andere politieke partijen actie gevoerd tegen de zondagsboete voor ondernemers. In Paddepoel krijgen winkeliers een boete van € 500,- per dag als zij op zondag hun winkel sluiten. Steun ook de petitie!

SP-raadslid Mechteld van Duin:

 

“De ondernemers worden gedwongen om op zondag open te zijn terwijl zij dat niet willen. Dat is simpelweg schandalig! De grote bazen van het winkelcentrum, die dit opleggen, moeten stoppen met dit machtsmisbruik.”

De SP hekelt ook de opstelling van de VVD, D66, PvdA en GroenLinks. Van Duin:

“Deze partijen, die zogenaamd voor keuzevrijheid zijn, hebben de macht om dit te stoppen maar willen niets doen. Zij laten deze ondernemers keihard in de steek.”

De ondernemers worden daardoor nog steeds verplicht om zeven dagen in de week te werken en verlies te draaien.

Het winkelend publiek steunt, in tegenstelling tot de liberale partijen, de ondernemers wél massaal. In één middag verzamelde de SP samen met het CDA (de initiatiefnemer) en de Stadspartij 1100 handtekeningen. Van Duin:

“Het winkelend publiek komt hiermee voor de ondernemers in Paddepoel op. Zij vinden ook dat de ondernemers een vrije dag verdienen en niet gedwongen mogen worden om op zondag open te gaan.”

De actie wordt ook gesteun door de Partij voor de Dieren en de ChristenUnie. De handtekeningen worden binnenkort aangeboden aan de bazen van Winkelcentrum Paddepoel die dit opleggen en VVD-wethouder Joost van Keulen die verantwoordelijk is voor de Groningse koopzondagen. 

De gezamenlijke petitie van ondernemers en politieke partijen kan hier gesteund worden.

U bent hier