h

Mechteld van Duin

12 november 2023

SP heeft als enige verkiezingsprogramma dat de rechtsstaat versterkt

Foto: NOvA

De Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) onderzocht de gevolgen van verkiezingsprogramma’s voor de rechtsstaat. De conclusie is dat de SP de enige politieke partij is die alleen maar voorstellen doet die de rechtsstaat versterken. De SP stelt in haar verkiezingsprogramma onder meer voor om de toegang tot het recht te verbeteren, door de kosten voor het starten van een rechtszaak te verlagen en sociaal advocaten beter te betalen. Bestuurslid van de SP Groningen en jurist Mechteld van Duin: “Een stem op de SP op 22 november is een stem vóór goede toegang tot het recht voor iedereen.”  

Lees verder
26 september 2018

Succes: Aanpak malafide verhuurders en bemiddelaars in Groningen

Foto: Flickr

Vanaf 1 januari 2019 worden malafide verhuurders en bemiddelaars aangepakt in Groningen. Na jaren van voorstellen van de SP, bewoners en huurders heeft de gemeenteraad dit vandaag unaniem aangenomen.

Lees verder
17 mei 2018

“Als het kapitaal de vrijheid krijgt, is de menselijkheid ver te zoeken.”

Foto: SP

Toen eind 2015 de coalitie van D66, PvdA, VVD en GroenLinks de winkeltijden verruimden, waarschuwde de SP al voor de gevolgen voor kleine winkeliers en werknemers. Volgens de SP is het uitbreiden van het aantal koopzondagen vooral in het voordeel van grote winkelketens die het liefst 24 uur per dag en 7 dagen per week geopend willen zijn. 

Lees verder
14 mei 2018

Bestuur VvE Winkelcentrum Paddepoel krijgt 300 boodschappen van winkelend publiek

Foto: OOG TV / YouTube

Samen met ondernemers uit winkelcentrum Paddepoel heeft de SP afgelopen maandagochtend de bestuursvergadering van de VvE Paddepoel bezocht. Het bestuur legt ondernemers boetes op als zij niet op donderdagavond en zondags geopend zijn. 

Lees verder
18 maart 2018

Boodschap voor Beeres

Foto: SP

Winkelcentrum Paddepoel is een leuk winkelcentrum. De winkeliers proberen er voor de bezoekers iets leuk van te maken. Toch gebeuren er ook vervelende dingen. Zo legt de Vereniging van Eigenaren (VvE) meerdere winkeliers boetes op. 

Lees verder
17 oktober 2017

SP en Student & Stad vragen spoeddebat over malafide verhuurders en bemiddelaars

De SP en Student en Stad vragen een spoeddebat aan over malafide verhuurders en bemiddelaars in Groningen. Aanleiding is het zoveelste bericht van nieuwssite Sikkom over intimidatie van huurders, misleiding en te hoge huurprijzen. Anderhalf jaar geleden presenteerde het college B&W een aanpak van deze misstanden. Beide partijen willen weten wat er tot nu toe is gebeurd en wat er concreet voor de gedupeerde huurders gedaan wordt.

Lees verder
4 augustus 2017

Bewoners Grunobuurt presenteren alternatief tegen sloop Nijestee

Foto: SP Groningen

De bewoners van de Stephensonstraat, Paterswoldseweg en Hoornse Diep hebben een alternatief plan gemaakt voor de sloopplannen van Nijestee. De bewoners weten dat op termijn de woningen gesloopt zullen worden en er nieuwbouw voor in de plaats komt.

Volgens de bewoners zorgt Nijestee met de sloop ervoor dat het terrein twee jaar braak komt te liggen en daardoor onnodig (tijdelijke) woonruimte verdwijnt. De bewoners vragen steun van de wethouder en politieke partijen. De SP en de Stadspartij steunen de bewoners vanaf het begin af aan.

Lees verder
20 juli 2017

Bewoners Grunobuurt willen geen sloop zonder snelle nieuwbouw

Foto: SP Groningen

Maandag 17 juli hebben ruim 60 bewoners van de Stephensonstraat drie voorstellen aan Nijstee en de Wethouder Wonen van Groningen overhandigd. Dit naar aanleiding van sloopplannen van Nijestee van de Stephenonstraat voor september dit jaar.

Nog steeds is onduidelijk waarom de woningen aan de Stephensonstraat en een deel van de Paterswoldseweg en Hoornsediep in september gesloopt moeten worden, terwijl een groot deel van de buurt braak ligt en er twee jaar niets met het terrein gebeurt.

Lees verder
13 juni 2017

De SP en de Grunobuurt

Al jaren zijn er plannen om een deel van dd Grunobuurt te slopen om er nieuwbouw voor in terug te plaatsen. Door de crisis heeft dit grote vertraging opgelopen. Nu wil Nijestee de woningen aan de Stephensonstraat slopen, maar heeft voor de komende twee jaar nog geen concrete nieuwbouwplannen. We gaan hierover in gesprek met SP-raadslid Mechteld van Duin.

Lees verder
20 april 2017

De SP en de Reitdiepzone

Het wordt hoog, groot en veel. Omwonenden zijn er niet onverdeeld blij mee. Toch stemde de SP in met de visie op de gebiedsontwikkeling aan de Reitdiepzone. Hieronder legt SP-raadslid Mechteld van Duin uit waarom.

Lees verder

Pagina's

U bent hier