h

Man, wat ben je overbodig, onnodig en verspillend

30 december 2016

Man, wat ben je overbodig, onnodig en verspillend

Het lokale comité voor een Nationaal ZorgFonds heeft een parodie gemaakt op de bekende Menzis-reclame. Hiermee willen zij de absurditeit van het oversgapstapcircus van verzekeraars rondom de jaarwisseling aankaarten.

Sinds de invoering van het concurrerende zorgstelsel in 2006, is in toen jaar tijd meer dan 5 miljard euro aan zorggeld verspild. Dat terwijl tweederde van de mensen in tien jaar tijd nooit is overgestapt.

Filmmaker en comitélid Rikus Brederveld:

"Met deze parodie willen we aantonen dat mensen op het verkeerde been worden gezet. Met de reclames verhullen de verzekeraars hun verspilling en commerciële belangen."

Volgens het comité moet er een Nationaal ZorgFonds worden ingevoerd moeten en kan het eigen risico worden afgeschaft. Brederveld vervolgt:

"Rond de jaarwisseling worden mensen platgegooid met "feel good"-reclames van zorgverzekeraars. Ondertussen kosten deze reclames bakken met geld, verdienen directeuren tonnen en wordt 11 miljard aan premiegeld in reserves opgepot. Dit geld moet uitgegeven worden aan de zorg voor mensen."

De parodie op de Menzis-reclame wordt op social media al flink gedeeld. Ook de beweging voor een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico blijft doorgroeien. Momenteel steunen meer dan 239.000 mensen het initiatief.

U bent hier