h

SP-succes: Wethouder stemt in met verlichting voetbalveldje

16 januari 2017

SP-succes: Wethouder stemt in met verlichting voetbalveldje

Foto: ROOD Groningen

Vrijdagmiddag overhandigde ROOD, jong in de SP samen met de voetbaljongeren uit Beijum voor de tweede en laatste keer opgehaalde handtekeningen voor de verlichting bij het voetbalveldje in de wijk aan wethouder Mattias Gijsbertsen.

De handtekeningen van omwonenden waren voor de gemeente nodig om aan de toezegging te kunnen voldoen dat de verlichting wordt geplaatst.

De wethouder was erg te spreken over de ontvangen handtekeningen:

“Jullie hebben er veel tijd en energie ingestoken, maar het levert jullie ook wat op. We gaan zo snel mogelijk hiermee aan de slag. Gefeliciteerd!”.

ROOD-woordvoerder Hans de Waard:

“We zijn erg trots op wat we samen met de voetbaljongeren bereikt hebben. Als de gemeente op korte termijn de verlichting plaatst kunnen de jongeren ook als het donker is weer sporten. Overwinningen als deze laten zien dat actievoeren helpt. Verlichting was het doel en we hebben gescoord. Dit is waar we het voor doen!”

Van de ondervraagden stemden maar liefst 89% in met de komst van verlichting bij het voetbalveldje. Na een eerdere ludieke handtekeningenactie op voetballen liet wethouder Gijsbertsen weten dat de verlichting zou worden geplaatst mits de omwonenden ook op papier hun steun lieten blijken.

Ruud van Erp van het gebiedsteam in Beijum:

“We willen een zo optimaal mogelijke situatie van het voetbalveld maken. Daarom gaan we naast verlichting ook onder andere het kunstgras van het
veld opknappen.”

Ook initiatiefnemer en buurtbewoner Dillon Hummel is namens de Beijumse voetbaljongeren erg te spreken over het resultaat van de actie en de samenwerking met ROOD:

“Hartstikke bedankt voor jullie steun en
positiviteit! Het was een waar genoegen deze mooie strijd te voeren voor verbeteringen in deze donkere wintertijd!”

U bent hier