h

SP-succes

16 juni 2017

Succes: Huren Huismeesters in Selwerd verlaagd

Foto: SP Groningen
De SP feliciteert de huurders van De Huismeesters in Selwerd met hun eerste succes. De huren boven de 650 euro worden tot dit bedrag verlaagd. Voor de betreffende huurders betekent de een huurverlaging van 50 tot 70 euro per maand. Lees verder
19 april 2017

SP-succes: Loting verdeling woonruimte van de baan

Op initiatief van de SP worden sociale huurwoningen in de stad niet verdeeld op basis van loting. Volgens de SP is loting een onrechtvaardige manier en werkt het willekeur in de hand. De meerderheid van de gemeenteraad verkiest gepast toewijzen en betere urgentieverklaringen als betere oplossing. 

Lees verder
16 januari 2017

SP-succes: Wethouder stemt in met verlichting voetbalveldje

Foto: ROOD Groningen

Vrijdagmiddag overhandigde ROOD, jong in de SP samen met de voetbaljongeren uit Beijum voor de tweede en laatste keer opgehaalde handtekeningen voor de verlichting bij het voetbalveldje in de wijk aan wethouder Mattias Gijsbertsen.

Lees verder
23 november 2016

Huurders West-Indischekade verenigen zich

De huurders aan de West-Indischekade verenigen zich nu woningbouwcorporatie Lefier heeft aangegeven open te staan voor renovatie van de woningen. Voor een grondige renovatie is minimaal 70 procent steun van alle huurders noodzakelijk.

Afgelopen weken hebben de huurders alle woningen aan de West-Indischekade bezocht om in te gesprek te gaan over deze renovatie en om huurders alvast te verenigen. Verschillende SP'ers hielpen hierbij een handje mee.

Lees verder
25 mei 2016

SP-succes: Malafide huisjesmelker harder aangepakt

Eind april werd het SP-initiatiefvoorstel "Aanpak Groningse Huisjesmelkers" aangenomen. Goed dat het stadsbestuur hier zo voortvarend mee aan de slag gaat. De maatregelen om huisjesmelkers aan te pakken variëren van dossiers opbouwen van malafide huisjesmelkers tot bestuurlijke boetes uitdelen of het sluiten van panden.

Lees verder
20 april 2016

SP-succes: unanieme steun voor SP-voorstel Aanpak huisjesmelkers

Woensdag 20 april nam de gemeenteraad van Groningen het SP-voorstel 'Aanpak Groningse Huisjesmelkers' unaniem aan. Hierdoor wordt in de stad een meldpunt opgericht waar huurders terecht kunnen met klachten over bijvoorbeeld te hoge huurprijzen, slecht onderhouden woningen en intimidatie.

Lees verder
19 oktober 2015

SP-succes: eisen huurders containerwoningen ingewilligd

Foto: ROOD Groningen

Huurder van de containerwoningen aan het Damsterdiep voerden dit jaar samen met ROOD Groningen actie voor betere woonomstandigheden. Tijdens een recent gesprek tussen huurders en Nijestee heeft de woningbouwcorporatie toegezegd de woonomstandigheden structureel te gaan verbeteren.

Lees verder
22 juli 2015

Stadjers stoppen bouw van flats in stadstuinen

Na ruim een jaar van strijd en protest tegen flats in stadstuinen hebben buurtbewoners deze week een groot succes geboekt. Vastgoedbaas Bulten mag twee flats van 15 meter hoog niet bouwen. De SP steunt het protest van omwonenden en is blij met deze overwinning.

Lees verder
1 juli 2015

SP-succes: inzet voor kwaliteit internationale studentenhuisvesting

Afgelopen week nam de SP, samen met D66 en Student en Stad, het initiatief om internationale studentenhuisvesting in Groningen te verbeteren. De drie voorstellen die hiervoor werden ingediend werden aangenomen door de gemeenteraad.

Lees verder
25 juni 2015

SP-succes: meer zeggenschap voor buurten

Woensdag 24 juni stelde de gemeenteraad vast hoe de komende jaren de volkshuisvesting in Groningen vorm krijgt. Veel voorstellen die de SP heeft gedaan hebben succes behaald en zijn vastgelegd.

Lees verder

Pagina's

U bent hier