h

SP-succes

31 januari 2024

Onveilige situatie Maagdenbrug aangepakt na vragen SP

Sinds een aantal weken staan de stoplichten bij de Maagdenbrug uit. Na een aanrijding tussen een fietser en een automobilist op 14 januari besloot de SP-fractie dat er iets moest gebeuren. De ChristenUnie sloot zich daar bij aan en samen vroegen de partijen aan de wethouder voor mobiliteit om in te grijpen. Nu wordt de situatie aangepakt en hopen we dat de kruising veiliger is geworden.

Lees verder
1 november 2023

SP: “Directe kwijtschelding afvalstoffenheffing forse lastenverlichting voor mensen met bescheiden inkomen”

Vanaf 2024 kent de gemeente direct volledige kwijtschelding van de afvalstoffenheffing toe voor mensen die daarvoor in aanmerking komen. Dat staat in de ontwerpbegroting 2024 van de gemeente. Volgens SP-fractievoorzitter Daan Brandenbarg is dit een grote stap: “Mijn partij pleit hier al jaren voor, dus zijn erg trots op. Waar de gemeente Groningen vroeger onderaan het lijstje bungelde van gemeente qua tijd tot toekenning, loopt ze nu voorop. Dat is grote winst voor mensen die het geld niet kunnen missen.”

Lees verder
4 oktober 2023

Succes: Op Naar Geen Markt In Het OV

Foto: Hans de Waard

Een initiatiefvoorstel geschreven door raadslid Hans de Waard over de markt in het ov is aangenomen. Met dit voorstel komt er een onderzoek naar de voor- en nadelen van een personeelsstichting. “We zetten hiermee een stap om de markt uit het openbaar vervoer te halen. Met een personeelsstichting halen we de buschauffeurs en andere medewerkers weg bij het vervoersbedrijf. De stakingen van het ov van een paar maanden geleden tonen wel aan dat het vervoersbedrijf die verantwoordelijkheid niet aan kan.”

Lees verder
19 juli 2023

SP roept op tot maatschappelijke coalitie voor actie richting Den Haag

Foto: Robin Reitsema

"Het is geen natuurramp geweest, geen toeval of pech, dat onze overheid is afgebroken. Dat is een welbewust politiek project geweest, met een bijbehorende ideologie." Dat zegt Daan Brandenbarg, fractievoorzitter van de SP Groningen, tijdens het voorjaarsdebat. Hij roept op om samen een einde te maken aan de jarenlange afbraak van de publieke sector, die in Groningen en de rest van het land heeft geleid tot een geërodeerde overheid. Een overheid die steeds minder kan.

Lees verder
24 december 2020

Bewoners Vinkhuizen en SP behalen succes: tientallen schimmelwoningen worden aangepakt

Foto: SP

Na jaren strijd worden ruim 60 huurwoningen in de Groningse wijk Vinkhuizen aangepakt. De SP en de bewoners zijn blij dat de woningen eindelijk worden aangepakt maar vinden het jammer dat er zo lang strijd voor gevoerd moest worden.

Lees verder
16 juni 2017

Succes: Huren Huismeesters in Selwerd verlaagd

Foto: SP Groningen
De SP feliciteert de huurders van De Huismeesters in Selwerd met hun eerste succes. De huren boven de 650 euro worden tot dit bedrag verlaagd. Voor de betreffende huurders betekent de een huurverlaging van 50 tot 70 euro per maand. Lees verder
19 april 2017

SP-succes: Loting verdeling woonruimte van de baan

Op initiatief van de SP worden sociale huurwoningen in de stad niet verdeeld op basis van loting. Volgens de SP is loting een onrechtvaardige manier en werkt het willekeur in de hand. De meerderheid van de gemeenteraad verkiest gepast toewijzen en betere urgentieverklaringen als betere oplossing. 

Lees verder
16 januari 2017

SP-succes: Wethouder stemt in met verlichting voetbalveldje

Foto: ROOD Groningen

Vrijdagmiddag overhandigde ROOD, jong in de SP samen met de voetbaljongeren uit Beijum voor de tweede en laatste keer opgehaalde handtekeningen voor de verlichting bij het voetbalveldje in de wijk aan wethouder Mattias Gijsbertsen.

Lees verder
23 november 2016

Huurders West-Indischekade verenigen zich

De huurders aan de West-Indischekade verenigen zich nu woningbouwcorporatie Lefier heeft aangegeven open te staan voor renovatie van de woningen. Voor een grondige renovatie is minimaal 70 procent steun van alle huurders noodzakelijk.

Afgelopen weken hebben de huurders alle woningen aan de West-Indischekade bezocht om in te gesprek te gaan over deze renovatie en om huurders alvast te verenigen. Verschillende SP'ers hielpen hierbij een handje mee.

Lees verder
25 mei 2016

SP-succes: Malafide huisjesmelker harder aangepakt

Eind april werd het SP-initiatiefvoorstel "Aanpak Groningse Huisjesmelkers" aangenomen. Goed dat het stadsbestuur hier zo voortvarend mee aan de slag gaat. De maatregelen om huisjesmelkers aan te pakken variëren van dossiers opbouwen van malafide huisjesmelkers tot bestuurlijke boetes uitdelen of het sluiten van panden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier