h

Vrijwilliger van de Week 4: Kina van Halen

16 februari 2017

Vrijwilliger van de Week 4: Kina van Halen

Foto: SP Groningen
De komende weken laat de SP-afdeling Groningen het gezicht zien van de honderden vrijwilligers die voor de partij actief zijn in Groningen. Iedere week stellen we een nieuwe vrijwilliger aan u voor. In deze editie: Kina van Halen, bestuurslid van de afdeling en manusje van alles.

Wie ben je en wat doe je voor de SP als vrijwilliger?
Ik ben Kina van Halen, ik ben apothekersassistent in de apotheek in Hoogkerk. Sinds afgelopen mei ben ik verkozen als bestuurslid van de afdeling. Op dit moment ben ik vooral bezig met de strijd van de huurders aan de Westindische Kade. Daar zijn we samen met hen er voor aan het zorgen dat alle mensen een warm huis krijgen. Dat gaan ze nu ook krijgen en dat is echt mooi!

We zijn met de laatste loodjes van de actie bezig, nog even en dan kan de renovatie beginnen. Ik help met van alles mee, zoals met de huurders aanbellen bij hun buren om steun te vragen, mensen opbellen, folders bezorgen, ga maar door. Ik ben een manusje van alles.

Ook met de verkiezingscampagne doe ik mee. Ik heb meegeholpen met de voorbereidingen voor de nieuwjaarsbijeenkomst, ik doe mee het het klopteam, ik vouw folders, van alles! Alleen koken kan ik niet, dus ik zit niet in het kookteam. Ik vergiftig mensen liever niet.

Hoe lang ben je al actief en wat was de aanleiding dat je lid bent geworden?
Anderhalf jaar geleden ben ik lid geworden van de SP. Ik ben direct actief geworden. ROOD, Jong in de SP voerde toen actie met mij en mijn buren voor huurverlaging. We zijn op een dinsdagochtend als huurders samen met ROOD naar de verhuurder gegaan om onze petitie en een gouden spaarvarken aan te bieden. Diezelfde avond nog werd ik uitgenodigd om gezellig met een drankje na te praten bij de SP en ik ben ter plekke lid geworden.

De eerste keer dat ik meeging om handtekeningen te verzamelen voor die actie werd ik heel druk. Ik krijg zoveel energie van dat soort dingen! Dat je met zo'n kleine inzet de wereld ietsjes beter kan maken.

Dus dat is wat jou drijft om actief te zijn voor de SP?
Ja. Als ik met mijn inzet de wereld ook maar een klein beetje beter kan maken, dan sta ik graag op een markt om flyers uit te delen. Ik ga ook graag langs de deuren, maar ik vind het bijvoorbeeld ook heel leuk om brieven te vouwen of in enveloppen te doen. Dat moet ook gebeuren en alle kleine beetjes helpen om er een mooie wereld van te maken.

Ik kom heel graag bij de SP. Het is heel gezellig. Soms heb ik niet zoveel zin, maar dan is het toch gezellig om samen te eten of zoals laatst samen het verkiezingsdebat te kijken. Dat schept een band. Bij veel mensen kun je je verhaal kwijt en het gaat echt niet altijd alleen maar over de politiek. De SP is een vriendengroep die je om je heen hebt. Ze hielpen me zelfs met verhuizen en verven!

Doe ook mee
Wil je ook meedoen met de SP? De SP is elke week op straat en in de wijken te vinden. Er is van alles te doen en alle hulp is van harte welkom.

Steun de SP, word lid en actief.

U bent hier