h

Stadjersmacht en Stadjersschap

7 april 2017

Stadjersmacht en Stadjersschap

Foto: SP Groningen

De gevolgen van de Haagse bezuinigen op de zorg, het welzijn van mensen en de kwaliteit van de woonomgeving zijn hard aangekomen. Om de pijn nog enigszins te verzachten heeft de gemeente, gestart door de vorige wethouder, onze Jannie Visscher (SP), de laatste jaren de WIJ-teams opgericht. Weg van het stadhuis, in de wijken en minder bureaucratische geldverspilling.

Samen met mensen in de wijken moeten gemeenteambtenaren en hulpverleners het woon- en leefklimaat in straten, buurten en wijken op peil houden. De vraag die nu in de gemeenteraad speelt: wie bepaalt nou eigenlijk wat de belangrijkste verbeter- en knelpunten zijn die in de buurt of wijk moeten worden aangepakt?

SP-raadslid Wim Koks:

“De SP vindt dat naar de wijken waar de mensen het hardst getroffen zijn door de economische crisis de meeste gemeentelijke centen moeten, voor bijvoorbeeld zorg, activiteiten voor kinderen en jongeren, het onderhoud van stoepen, speelplaatsen en het openbare groen, maar ook voor het helpen van bewoners in de strijd met corporaties als die de huurwoningen verwaarlozen, het aanpakken van te hard rijden of het tegenhouden van een verkeersweg door hun wijk."

De SP vindt dat bewoners zeggenschap moeten hebben over welke verbeteringen het belangrijkst zijn en welke knelpunten als eerst moeten worden opgelost en dat ambtenaren en hulpverleners moeten luisteren naar de mensen en niet andersom. Bewonersorganisaties, straatcomités, ouderensociëteiten, huurdersgroepen: allemaal mensen die weten wat ze willen, die dagelijks ervaren wat belangrijk is voor hun buurt en zich dagelijks inzetten voor hun eigen woonomgeving.

Hiervoor gaan wij de strijd in de gemeenteraad aan: wie heeft de macht in de buurt?

Meer zeggenschap

Geef Stadjers meer zeggenschap over hun straat, buurt of wijk.

Meer investeren

Investeer in straten en buurten die dit het meest nodig hebben.

Meer steun

Help Stadjers met opbouwwerkers op te komen voor hun belang.

U bent hier