h

SP Groningen steunt stakende leraren basisonderwijs

27 juni 2017

SP Groningen steunt stakende leraren basisonderwijs

Foto: SP Groningen

Vandaag ging SP Groningen langs bij scholen om stakende leerkrachten te ondersteunen. Leerkrachten van de de GSV, de Tamarisk, de Beijumkorf en de Heerdstee kregen wat lekkers bij de koffie als symbolisch hart onder de riem. De leerkrachten staken om aandacht te vragen voor de hoge werkdruk en de lage lonen in het basisonderwijs. Bij wijze van protest gingen veel scholen vandaag een uur later open.

 De leerkrachten van deze scholen voerden evenals de rest van hun collega's in het basisonderwijs, actie voor lagere werkdruk, beter onderwijs en meer salaris. ROOD en de SP steunen hen in die strijd.

"De SP staat vierkant achter de stakende leerkrachten. Zij verdienen beter. Er is een flinke loonsverhoging en een serieuze aanpak van de werkdruk nodig. Door meer collega's, kleinere klassen en aanpak van overbodige bureaucratie."

aldus SP-afdelingsvoorzitter Daan Brandenbarg.

Op het malieveld prosteerden ook duizenden leraren. Ook daar ondersteunde de SP ze.
SP kamerlid en onderwijswoordvoerder Peter Kwint:

"Iedereen ziet dat de meesters en juffen onze steun verdienen. Nu doorzetten, druk zetten en succes boeken!"

U bent hier