h

SP wil alternatieven voor hondenbelasting

14 juni 2017

SP wil alternatieven voor hondenbelasting

De gemeenteraadsfractie van de SP wil alternatieve dekkingen voor de hondenbelasting onderzocht hebben. De socialisten kozen in verleden jaren ervoor de hondenbelasting in stand te houden omdat afschaffing anders tot bezuinigingen elders leidden. Bij de gemeenteraad later deze maand zal de SP met een voorstel komen om alternatieve dekkingen te onderzoeken.

SP-raadslid Bob de Greef:

"Hondenbelasting is heel lang geleden ingevoerd en is sindsdien altijd blijven bestaan. Om hondenbezitters enkel en alleen te belasten omdat zij een hond hebben is vreemd. Gelukkig belasten we ouders met kinderen die naar de speeltuin of het zwembad gaan ook niet".

Het afschaffen van de hondenbelasting kost ongeveer 500.000 euro.

"Dat is geen klein bedrag en het moet ergens vandaan komen. Daarom dagen wij het stadsbestuur uit om met alternatieve dekkingen te komen zodat we een goede eigen afweging kunnen maken. Als afschaffing ten koste gaat van belangrijke voorzieningen, dan kunnen alle partijen daar een eigen afweging in maken", aldus De Greef.

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van woensdag 28 juni zal de SP voorstellen om alternatieve dekkingen voor de begrotingen van 2018 te onderzoeken. 

U bent hier