h

Street Dance als verbindend element onder jongeren

5 oktober 2017

Street Dance als verbindend element onder jongeren

Foto: SP

Vanmiddag hebben twee teams van het Groningen Dance Center een optreden gegeven in het atrium van het stadhuis. Dit hebben zij gedaan als dank voor de subsidie die zij kregen van de gemeente. Dankzij deze subsidie konden zij in augustus meedoen aan de WK Dance in Glasgow. Tot onze vreugde zijn zij in de prijzen gevallen!

Eurnalis Sambo en Khalid Alllaoui hebben de teams klaargestoomd voor dit WK. De teams bestaande uit tien meiden in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar, en acht jongeren uit de leeftijd van 14 t/m 18 jaar hadden zich geplaatst voor de finale.

In Schotland hebben zij kennisgemaakt met vele verschillende culturen die ook meededen aan het WK. Een moeder van een van de danseressen vertelde in de presentatie dat zij, soms met enige handen- en voetenwerk, goed hebben kunnen communiceren met elkaar.

SP-raadslid Wim Koks heeft zich samen met PvdA-raadslid Diederik van der Meide hard gemaakt voor de benodigde financiering. Dit hebben zij gedaan omdat dit project een voorbeeld is van een cultuur die onder een grote groep jongeren leeft. Deelnemers komen daarnaast uit alle rangen en standen: zij zijn jong en oud, dik en dun, kinderen en ouders, arm en rijk, oude- en nieuwe Nederlanders. Cultuur wordt hiermee optimaal benut als verbindingselement in onze samenleving.

U bent hier