h

Raad stemt in met 6 miljoen euro voor vliegveld Eelde

21 december 2017

Raad stemt in met 6 miljoen euro voor vliegveld Eelde

Een meerderheid van de gemeenteraad van Groningen heeft ingestemd met een steunpakket van 6 miljoen euro voor vliegveld Eelde. Naast coalitiepartijen D66, PvdA en VVD, stemden Student & Stad, Stadspartij en 100% Groningen voor. De SP stemden tegen omdat de partij vindt dat problemen zoals armoede, zorgmijding en betaalbaar wonen meer aandacht verdienen. 

Daarnaast heeft vliegveld Eelde in het verleden bewezen nooit rendabel te zijn en liggen er meerdere vliegvelden in de nabije omgeving van Groningen die een prima alternatief bieden.

Dat er een meerderheid in de gemeenteraad voor het steunpakket van 6 miljoen euro bestond, was voorafgaand aan het debat al bekend. Daarom besloot de SP-fractie een voorstel te doen om bij een toename van werkgelegenheid, de aandeelhouders (provincie Groningen en Drenthe en gemeenten Assen, Tynaarlo en Groningen) op te roepen deze werkplekken zoveel mogelijk in te vullen door mensen die begeleiding nodig hebben bij het vinden van een werk. 

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Bij een steunpakket van 6 miljoen euro mag de gemeente wat de SP betreft ook sociale eisen stellen”.

Het voorstel werd door de gehele gemeenteraad gesteund. 

Zie ook:

U bent hier