h

SP: “Los tekort aan bedden in de nachtopvang nú op”

22 december 2017

SP: “Los tekort aan bedden in de nachtopvang nú op”

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk roept het college van burgemeester en wethouders op om het tekort aan bedden in de nachtopvang meteen op te lossen. Stichting Straatwijs heeft aangegeven dat er door het tekort tien tot twintig mensen in de stad buiten moeten slapen.

Ook Het Kopland, de organisatie die verantwoordelijk is voor de nachtopvang, erkent het tekort. De SP vindt dat het tekort aan bedden in de nachtopvang nog voor de kerst opgelost moet worden.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk:

“Het is bijna 2018. Iedereen hoort ongeacht zijn of haar achtergrond of problemen een dak boven het hoofd te hebben. Zeker omdat het buiten natter en kouder wordt, moet er nú een oplossing komen.”

Naast de oproep aan het college van burgemeester en wethouders, vragen de socialisten in schriftelijke vragen om tekst en uitleg over het tekort aan bedden in de nachtopvang. 

“Mensen op straat laten slapen is inhumaan en onnodig, daarnaast ontstaat hierdoor ook geregeld overlast en ontstaan onveilige situaties”, aldus Dijk.

De SP waarschuwde eerder al voor een tekort aan bedden in de dak- en thuislozenopvang en heeft dit probleem meerdere malen bij het college van burgemeester en wethouders aangekaart.

U bent hier