h

SP en ROOD voeren actie met Groningers tegen gaswinning en geven minister huiswerk mee

11 januari 2018

SP en ROOD voeren actie met Groningers tegen gaswinning en geven minister huiswerk mee

Foto: Aldo Schelvis

Bij de Martiniplaza werd Minister Wiebes van Economische Zaken afgelopen woensdag opgewacht door een grote groep boze, bezorgde Groningers en sympathisanten. De minister kwam naar de Martiniplaza om een nieuwjaarsreceptie voor lokale bestuurders en ondernemers bij te wonen. De NAM is een grote sponsor van deze bijeenkomst. Daarom een goede plek en moment om daar de noodklok te luiden en de minister huiswerk mee te geven: nieuwjaarswensen van de getroffen bewoners. 

ROOD en de SP waren volop aanwezig bij de manifestatie. Dat was te zien aan de vele rode jasjes. Hieronder waren ook gemeenteraadsleden, statenleden alsook Tweede Kamerleden Sandra Beckerman en Frank Futselaar. 

Foto: SP

De zware aardbeving in Zeerijp heeft veel losgemaakt bij de Groningers. Bewoners voelen zich niet meer veilig in hun eigen woning. De gaskraan moet stevig worden dichtgedraaid. Dit kan zo niet langer: Groningers dienen nú geholpen te gaan worden.

SP-Tweede Kamerlid Sandra Beckerman: 

“Dit doet zoveel pijn. Mensen zijn zo ongelofelijk kwaad. We zijn zo keihard in de steek gelaten door de overheid. We hebben nu niks aan nieuwe politieke beloftes, we willen nu politieke daden: gaswinning omlaag, een onafhankelijk schadefonds, de NAM helemaal uitgezonderd en echte investeringen in Groningen.”

De SP roept Groningers en sympathisanten op om massaal mee te doen aan de fakkeloptocht die op vrijdag 19 januari door de Groninger Bodem Beweging wordt georganiseerd.  

U bent hier